Fotbal international

UEFA pregătește un scenariu unic în istoria fotbalului. Fazele eliminatorii ale cupelor europene și meciurile de calificare pentru sezonul viitor se vor juca în același timp

01.04.2020 | 17:44
UEFA pregateste un scenariu unic in istoria fotbalului Fazele eliminatorii ale cupelor europene si meciurile de calificare pentru sezonul viitor se vor juca in acelasi timp
ADVERTISEMENT

UEFA a organizat miercuri o ședință, realizată prin videoconferință, cu reprezentanți ai celor 55 de federarații afiliate. Una dintre deciziile luate a fost legată de datele de disputare ale meciurilor din fazele eliminatorii din Champions League și Europa League, care s-ar putea juca, în premieră istorică, în același timp cu preliminariile pentru edițiile viitoare.

Când se vor juca fazele eliminatorii din Champions League

Pandemia de coronavirus a suspendat aproape în întregime competițiile fotbalistice, Champions League, Europa League sau EURO 2020 fiind amânate.

ADVERTISEMENT

În urma unei ședințe la care au participat membrii tuturor federațiilor afiliate, UEFA a decis datele la care urmează să se dispute fazele eliminatorii din Champions League și Europa League.

Forul continental a hotărât să programeze meciurile din optimile, sferturile, semifinalele și finalele celor două competiții europene în vară, în același timp în care se vor juca și preliminariile de calificare pentru următorul sezon din Champions League și Europa League.

ADVERTISEMENT

Finalele celor două competiții continentale, programate după ultima ședință UEFA în iunie, ar urma să se dispute la sfârșitul lunii august, la Istanbul, ultimul act din Champions League, respectiv Gdansk, pentru trofeul Europa League.

Islanda – România, amânat din nou

Meciul Islanda – România, din semifinalele barajelor de calificare la turneul final al Campionatului European, a fost amânat inițial pentru începutul lunii iunie, însă UEFA a conștientizat că situația nu va permite disputarea partidei peste două luni, și, în urma ședinței de miercuri, a reprogramat-o pentru septembrie.

ADVERTISEMENT

În cazul unei victorii în Islanda, selecționata lui Mirel Rădoi va întâlni, într-un meci decisiv pentru prezența la EURO, câștigătoarea dintre Bulgaria și Ungaria.

Dacă va obține calificarea la Europeanul din vara anului viitor, România va fi repartizată în grupa C, din care mai fac parte Olanda, Ucraina și Austria, urmând să joace partidele cu ultimele două la București, pe Arena Națională, în timp ce partida cu „Portocala mecanică” s-ar juca pe Amsterdam Arena.

ADVERTISEMENT