ADVERTISEMENT
Fotbal international

UEFA, pregătită să accepte al 56-lea membru! Ce țară își face echipă națională

Autor: Traian Terzian | 19.11.2020 | 10:44
UEFA, pregătită să accepte al 56-lea membru! Ce țară își face echipă națională
Conducătorii UEFA sunt pregătiți să accepte al 56-lea membru, Federația de Fotbal din Țara Bascilor urmând să-și facă în curând echipă națională. Sursă foto: Twitter

Conducătorii UEFA sunt pregătiți să accepte al 56-lea membru, Federația de Fotbal din Țara Bascilor urmând să-și facă în curând echipă națională.

ADVERTISEMENT

Deși joacă de mai mult timp partide amicale interțări, reprezentativa din Țara Bascilor nu a fost încă recunoscută oficial.

De altel și România a întâlnit formația din regiunea spaniolă într-o partidă de verificare în martie 1990. Cu câteva luni înainte de plecarea la CM din 1990, tricolorii au remizat pe San Mames din Bilbao, scor 2-2.

Un nou membru urmează să fie acceptat de UEFA

UEFA și-a dat acordul ca Țara Bascilor să devină membru cu drepturi depline, iar președintele federației, Luis Mari Elustondo, a anunțat că momentul formării unei echipe oficiale naționale este foarte aproape, după ce a ajuns la o înțelegere cu Guvernul Spaniei.

ADVERTISEMENT

”Nu știu exact cât de mult suntem mai aproape de oficialitate, dar am făcut progrese mari, deoarece s-au făcut lucruri care au fost oprite anterior. Dacă acordul dintre guverne prosperă, vom avea cale liberă, dar trebuie să luam ușor lucrurile”, a declarat Elustondo pentru Radio Euskadi.

Dacă proiectul se va finaliza, echipa națională a Țării Bascilor va aduna foarte mulți jucători de la Athletic Bilbao, formație care are în componență doar fotbaliști născuți sau cu origini în această regiune. Cei mai bine cotați jucători basci la această oră sunt Inaki Williams (30 de milioane de euro), Iker Muniain (14 milioane de euro) și Asier Illarramendi (12 milioane de euro).

Naționala Țării Bascilor îl are ca selecționer pe Javier Clemente, iar ultimul meci amical jucat a fost la în urmă cu trei zile, când a învins, la Eibar, reprezentativa din Costa Rica, scor 2-1, cu golurile lui Muniain și Unai Nunez.

ADVERTISEMENT

Formula de echipă folosit de Clemente la partida împotriva Costa Ricăi este următoarea: Herrerin – Capa, Nunez, Yeray, Yuri (Aihen Munoz 55) – Guevara (Manu Garcia 55), Roberto Torres (Balenziaga 83) – Williams, Muniain (Oier 65), Morcillo (Arbilla 83) – Villalibre (Jon Bautista 55).

În favoarea prezenței echipei naționale a Țării Bascilor în competițiile oficiale sunt exemplele din Marea Britanie, unde state nesuverane, precum Țara Galilor sau Scoția, au selecționate proprii. De asemenea, și cazul Insulelor Feroe, care aparțin de Danemarca, vine în sprijinul bascilor.

ADVERTISEMENT
Tags:
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!