ADVERTISEMENT
Fotbal international

UEFA promite sancțiuni dure împotriva oricărei federații care vrea să încheie sezonul fără a se mai juca. “Asta se va întâmpla dacă procedați așa!”

Autor: Sorin Dumitrescu | 03.04.2020 | 11:10
UEFA promite sancțiuni dure împotriva oricărei federații care vrea să încheie sezonul fără a se mai juca.
UEFA sancțiuni. Țările care vor să pună capăt acum campionatelor, fără a le termina, vor fi excluse din cupele europene

Oficialii Pro League, Liga Profesionistă din Belgia, vor înainta, săptămâna viitoare Adunării Generale, cererea prin care actualul sezon va fi “îngheţat”. UEFA a reacţionat imediat şi ameninţă cu pedepse dure dacă această decizie va fi luată.

ADVERTISEMENT

UEFA promite sancțiuni dure pentru cei care nu mai vor să reia campionatul

Titlul să fie acordat echipei care ocupă locul 1 după consumarea a 29 de runde din sezonul regulat, moment în care coronavirusul a pus stop fotbalului în această țară. Să retrogradeze echipa care ocupă ultima poziție, Waasland Beveren și să meargă în cupele europene formațiile de pe locurile 2 (preliminarii Champions League), 3-5 (preliminarii Europa League).

UEFA a reacționat imediat cum a aflat de acestă intenție a belgienilor și președintele forului european, slovenul Aleksandr Ceferin, chiar a vorbit pentru cel mai cunoscut cotidian flamand, Het Nieuwsblad.

ADVERTISEMENT

Președintele forului european îi avertizează pe belgieni

„Cum participarea în cupele europene e determinată de rezultatele sportive la sfârșitul unei competiții interne complete, orice abandon prematur ar putea naște îndoieli. UEFA își rezervă dreptul de a alege ce echipe vor fi admise în întrecerile continentale pentru sezonul 2020-2021″ .

UEFA a amânat turneul final al EURO și orice alte meciuri oficiale sau amicale la nivel de echipe naționale tocmai pentru a ajua federațiile naționale să își poată încheia cu bine sezoanele în fiecare țară.

ADVERTISEMENT

UEFA e convinsă că se va putea juca în vară

„Intenția noastră a fost să armonizăm toate întrecerile cât putem de mult. Dacă nu se vor disputa simultan, ce soluție să găsim pentru contractele care expiră pe 30 iunie și pentru perioada de transferuri?”.

„Credem că orice decizie de a întrerupe liga națională este incorectă și nedreaptă. „Suntem siguri că fotbalul se va relua în următoarele luni, în condițiile dictate de autoritățile publice.

ADVERTISEMENT

Cere tuturor federațiilor o gestionare comună a calendarului

Se va putea juca și în iulie și august, și campionatele naționale, și cupele continentale. E nevoie de o gestionare comună a calendarului, pentru a coordona finalul acestui sezon și începutul celui următor” 

Cu alte cuvinte, mesajul transmis către belgieni este deosebit de clar. Dacă se vor opri aici echipele lor nu vor primi drept de participare în viitoarea ediție a cupelor europene.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!