Sport

UEFA pune paie pe foc în disputa dintre FCSB și CSA Steaua. Ce scrie în programul pentru Euro 2020

CSA Steaua primește o nouă lovitură din partea forului continental. În programul oficial al Euro 2020, FCSB este considerată continuatoarea echipei care a cucerit Cupa Campionilor Europeni.
20.06.2021 | 13:00
UEFA pune paie pe foc in disputa dintre FCSB si CSA Steaua Ce scrie in programul pentru Euro 2020
UEFA o consideră pe FCSB continuatoarea de drept a Stelei. Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

De parcă interzicerea promovării pe prima scenă a fotbalului românesc nu ar fi oricum un necaz suficient de mare, CSA Steaua primește încă o lovitură din partea UEFA. În programul oficial al Campionatului European din această vară, FCSB  este descrisă drept continuatoarea echipei care cucerea, pe 7 mai 1986, Cupa Campionilor Europeni.

Steaua București, cunoscută acum drept FCSB, are de departe cele mai multe trofee interne, urmată de Dinamo și de Rapid. FCSB a uimit Europa în 1986, când a învins Barcelona în finala de la Sevilla”, stă scris la secțiunea specială dedicată Bucureștiului, oraș care găzduiește în premieră, pe Arena Națională, meciuri din cadrul turneului final.

ADVERTISEMENT

Și asta nu e tot. Potrivit forului continental, clubul patronat de Gigi Becali „deține recordul european pentru meciuri consecutive fără înfrângere în prima ligă, 104 partide, între iunie 1986 și septembrie 1989”.

Lovitură pentru fanii CSA Steaua. UEFA o prezintă pe FCSB drept continuatoarea echipei care a cucerit Cupa Campionilor Europeni

Bucureștiul este de departe cel mai de succes oraș din istoria fotbalului românesc, când vorbim despre performanțele echipelor de club. Steaua București, cunoscută acum drept FCSB, are de departe cele mai multe trofee interne, urmată de Dinamo și Rapid.

ADVERTISEMENT

Cea mai mare rivalitate este cea dintre FCSB și Dinamo, numită ”Derby-ul etern”, dar FCSB a adus cele mai importante performanțe pe plan internațional, în special datorită echipei din anii 1980, cea mai importantă fiind Cupa Campionilor Europeni. 

FCSB a uimit Europa în 1986, când a învins Barcelona în finala de la Sevilla. A mai ajuns o dată în ultimul act, în 1989, dar a fost învinsă de AC Milan. Marius Lăcătuș, Dan Petrescu și Gheorghe Hagi au fost trei din vedetele din acea echipă.

ADVERTISEMENT

Cu toții au avut cariere impresionante în continuare, în afara țării. În acest timp, Dinamo s-a bucurat de serviciile unor fotbaliști precum Bogdan Stelea sau Cosmin Contra”, se arată în programul oficial al Campionatului European.

„Militarii” nu au drept de promovare în Liga 1: „Suntem siguri în momentul ăsta”

În altă ordine de idei, CSA Steaua va lua startul în sezonul viitor al Ligii a doua, dar nu poate spera, cel puțin deocamdată, să ajungă în elita fotbalului românesc. Dezvăluirea a fost făcută chiar de antrenorul principal al echipei, Daniel Oprița.

ADVERTISEMENT

Nu avem obiectiv promovarea pentru că nu se poate și nu putem aduce atât de mulți jucători câți mi-aș fi dorit eu. Se încearcă, dar sunt mai multe șanse să nu avem drept de promovare.

De aia nici nu putem să aducem prea mulți jucători valoroși. Obiectivul este că nu putem să promovăm, suntem siguri în momentul ăsta. Serios vorbind, să ne clasăm pe un loc cât mai bun, în primele 4 sau primele 10. Mi-aș fi dorit să avem și în acest sezon obiectiv promovarea.

Vom vedea cum vor reacționa suporterii, sper și îi rog să fie în continuare lângă echipă. Asta e situația și ar trebui să înțeleagă. Dacă nu s-a găsit până acum un investitor… Îi rog să fie alături de echipă și vor veni și vremuri mai bune”, a declarat tehnicianul „militarilor” la Digi Sport.


(P) Cota BETANO ca FCSB să ia campionatul în sezonul 2021-2022 este 3,75. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT