Sport

UEFA, răspuns oficial pentru Viking, după ce norvegienii au făcut plângere FCSB-ului: „Nu am mai văzut așa ceva niciodată”

UEFA a stins scandalul provocat de norvegieni la finalul partidei dintre Viking și FCSB din play-off-ul Conference League. Românii au fost acuzați că au oferit cadouri arbitrilor.
31.08.2022 | 13:47
UEFA raspuns oficial pentru Viking dupa ce norvegienii au facut plangere FCSBului Nu am mai vazut asa ceva niciodata
FCSB a trecut de Viking cu scorul general de 3-2. Sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

FCSB a primit acuzații grave din partea celor de la Viking, după meciul retur din play-off-ul UEFA Europa Conference League. Norvegienii au făcut plângere la UEFA.

Ce răspuns a primit Viking din partea UEFA: „Nu vom mai face nimic de acum”

Cei de la Viking au interpretat greșit gestul conducerii FCSB, care a oferit câteva cadouri de protocol delegației de arbitri din Ungaria, la meciul de la Stavanger.

ADVERTISEMENT

Antrenorul Morten Jensen a contestat penalty-ul dictat în prelungiri de centralul maghiar, iar presa din Norvegia a titrat: „S-a aruncat, a fost o cădere ieftină. Nu e niciodată penalty acolo. E neobișnuit să fluieri 11 metri la așa ceva.  E ceva teatral, nici măcar nu a fost un tackle”:

„După cum ni s-a trasmis ulterior, este de fapt un gest obișnuit ca echipele să poată să ofere un fel de cadou cu suveniruri sau fanioane pentru arbitri.

ADVERTISEMENT

Dar nu am mai văzut așa ceva niciodată, de aceea suntem derutați. Nu vom mai face nimic de acum, asta e”, a explicat tehnicianul lui Viking, potrivit TV2.

Ce scrie în regulamentul UEFA: „Numai cadourile simbolice sau de natură tradițională pot fi oferite sau acceptate”

Regulamentul UEFA vine în sprijinul de la FCSB și reglementează clar acest subiect: „Cadourile către oficiali trebuie să nu ridice suspiciuni că ar putea să le influențeze comportamentul sau că ar putea crea vreo obligație sau vreun conflict de interese.

ADVERTISEMENT

Numai cadourile simbolice sau de natură tradițională, conforme cu obiceiul local, pot fi oferite sau acceptate”.

La meciurile din cupele europene, cluburile pot oferi niște obiecte simbolice arbitrilor. Deobicei cadourile vin sub formă de magneți în culorile clubului, un fular sau un fanion.

ADVERTISEMENT

Morten Jensen, enervat după Viking – FCSB 1-3: „Un reprezentant al lui FCSB a venit cu cinci pungi de cadouri”

Morten Jensen a explicat după meciul cu FCSB ce s-a întâmplat pe tunel: „Eram pe drumul către vestiarul arbitrilor, chiar în fața zonei mixte, când un reprezentant al lui FCSB a venit cu cinci pungi de cadouri.

Când s-a întors, mai avea doar una singură. Au fost patru arbitri la meci, deci am fost foarte surprins. Toată lumea cu care am vorbit despre asta crede că a fost un lucru ciudat, așa că probabil le vom face o mică observație celor de la UEFA. E posibil să fi fost o chestie culturală sau ceva de genul ăsta”.


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB: 7,50 este cota pentru ”2 și sub 1,5 goluri” la Farul – FCSB. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT