Fotbal international

UEFA recunoaşte oltenilor numele Universitatea Craiova. Foto

05.08.2018 | 09:09
UEFA recunoaste oltenilor numele Universitatea Craiova Foto

UEFA recunoaşte oltenilor numele Universitatea Craiova. Forul continental a publicat programul meciurilor din turul trei preliminar al Europa League, iar în dreptul echipei antrenate de Devis Mangia este trecut U Craiova 1948.

În sezonul trecut, pe când oltenii au evoluat în preliminarii contra lui AC Milan, echipa era denumită de UEFA ca fiind CS U Craiova. Între timp, lucrurile s-au schimbat, iar numele echipei a fost modificat pe site-ul www.uefa.com, iar joi, în deplasare, cu Leipzig, va evolua Universitatea Craiova 1948.

UEFA recunoaşte oltenilor numele Universitatea Craiova

UEFA recunoaşte oltenilor numele Universitatea Craiova. Captură de pe uefa.com, de unde ilustrează numele clubului
UEFA recunoaşte oltenilor numele Universitatea Craiova. Captură de pe uefa.com

Nu doar UEFA recunoaşte Universitatea Craiova, ci şi FRF, care a anunţat în iunie 2018 că CS U Craivoa a devenit U Craiova 1948: “În conformitate cu dispozițiile art. 28 alin. 4 și art. 49 din Statutul Federației Române de Fotbal, Comitetul de Urgență compus din Răzvan Burleanu – președinte FRF, Gino Iorgulescu – prim-vicepreședinte FRF, Octavian Goga – vicepreședinte FRF, cu unanimitate de voturi: Având în vedere solicitarea LPF înregistrată la FRF sub nr. 2775 din 20.06.2018, precum și cererea formulată de CS U Craiova SA la data de 11.06.2018, cerere însoțită de toate documentele prevăzute de art. 2 din Regulamentul de Organizare a Activității Fotbalistice (inclusiv Certificatul de Identitate Sportivă conținând mențiunea privind schimbarea denumirii), având în vedere Referatul Departamentului Juridic al FRF și luând în considerare acordul membrilor Comitetului Executiv al FRF: Aprobă, în temeiul art. 2 din Regulamentul de Organizare a Activității Fotbalistice schimbarea denumirii clubului CLUB SPORTIV U CRAIOVA SA în U CRAIOVA 1948 CLUB SPORTIV SA”, se arată pe site-ul FRF.

UEFA recunoaste oltenilor denumirea Universitatea Craiova
UEFA recunoaste oltenilor denumirea Universitatea Craiova

În stagiunea precedentă, Uniersitatea Craiova a avut parte în Europa League de un adversar foarte dificil. Oltenii au întâlnit AC Milan, iar italienii s-au calificat în play-off-ul competiţiei după 1-0 la Severin şi 2-0 pe San Siro. Nici acum oltenii n-au avut mai mult noroc, , urmând să întâlnească pe Leipzig, adversarul celor mai valoros de care putea să dea în această fază, club cotat la 300.000.000 de euro. Primul meci e în deplasare, joi, 9 august, de la ora 19:30, iar returul va avea loc pe “Ion Oblemenco”, pe 16 august. Oficialii clubului au pus deja în vânzare bilete pentru acest meci.

Oltenii au mai bifat un transfer

Înainte de debutul în noul sezon de Europa, Universitatea Craiova şi-a asigurat serviciile lui Matteo Fedele, un mijlocaş elveţian venit sub formă de împrumut. Mijlocaşul în vârstă de 26 de ani se va lupta pentru un loc în echipă cu Alexandru Mateiu şi Alexandru Cicâldău, unul dintre jucătorii aduşi în această vară.

Clubul Universitatea Craiova anunță faptul că l-a adus pe elvețianul Matteo Fedele sub formă de împrumut pentru 1 an, cu opțiune de transfer definitiv. Cel care va purta tricoul cu numărul 20 a evoluat în Serie A, Serie B și prima ligă elvețiană. Bine ai venit în familia Științei, Matteo şi cât mai multe performanțe în tricoul alb-albastru,  au anunţat oltenii.

Matteo Fedele a semnat cu Universitatea Craiova. Imagine de la parafarea contractului
Matteo Fedele a semnat cu Universitatea Craiova

Fedele este al patrulea transfer al oltenilor, care i-au mai adus pe Cicâldău, Mirko Pigliacelli şi Isaac Donkor. Pe lângă jucătorii noi, Craiova i-a oferit lui Florin Gardoş un angajament, după ce i-a expirat contractul cu Southampton.

Tags: