Fotbal international

UEFA a schimbat locația finalei Ligii Campionilor. Manchester City – Chelsea se va juca la Porto

13.05.2021 | 14:02
UEFA a schimbat locatia finalei Ligii Campionilor Manchester City  Chelsea se va juca la Porto
Decizie UEFA - Liga Campionilor
ADVERTISEMENT

Finala Ligii Campionilor, ediția 2020/2021, este programată la data de 29 mai, la Istanbul, pe arena Atatürk Olimpiyat. Însă, locația va fi aproape sigur alta. Varianta disputării meciului dintre Manchester City și Chelsea pe stadionul Wembley aproape a căzut.

Manchester City – Chelsea, finala Ligii Campionilor, se va juca la Porto

UPDATE 13 mai, ora 14:00 / Istanbul rămâne din nou fără finala Ligii Campionilor, așa cum s-a întâmplat și sezonul trecut. UEFA a decis să mute și în acest an locul de desfășurare al ultimului act. Astfel, forul european a anunţat că partida Manchester City – Chelsea se va disputa la Porto, pe „Estadio Dragao”, pe 29 mai, începând cu ora 22:00. La meci vor putea participa câte 6.000 de spectatori ai celor două echipe.

ADVERTISEMENT

ȘTIRE INIȚIALĂ 10 mai, ora 19:15

UEFA și Guvernul britanic au discutat în ultimele zile posibilitatea ca cel mai mare stadion din Londra să găzduiască ultimul act al Ligii Campionilor, însă forul continental nu a primit garanțiile solicitate pentru ca meciul să se joace în capitala Angliei.

The Times notează că există probleme majore care împiedică organizarea unui astfel de eveniment sportiv în condiții de maximă siguranță.

ADVERTISEMENT

Care este noua propunere pentru găzduirea finalei Champions League

Conform The Times finala ediției 2021 a Ligii Campionilor ar putea fi găzduită, la fel ca și anul trecut, de Lisabona, în ciuda eforturilor britanicilor de a muta evenimentul la Londra, în condițiile în care legea din Anglia permite în acest moment accesul a 9.000 de spectatori pe stadionul Wembley, așa cum s-a întâmplat și în urmă cu aproximativ două săptămâni, la finala Cupei Ligii Angliei dintre Manchester City și Tottenham.

Imediat după calificarea lui Chelsea în ultimul act al Ligii Campionilor, presa din Regat a solicitat forului continental să mute finala de la Istanbul la Londra, în condițiile în care ambele finaliste sunt din Anglia.

ADVERTISEMENT

Deși reticentă la astfel de schimbări de ultim moment, UEFA a inițiat totuși discuții cu Guvernul de la Londra ca o compensație pentru finala Ligii Europa din 2019, dintre Chelsea și Arsenal, programată de forul continental la Baku, în ciuda faptului că fanii englezi nu au avut la dispoziție zboruri directe pentru a-și susține favoriții în disputa din Azerbaidjan.

Istanbulul pierde a doua finală în doi ani

Anul trecut, din cauza pandemiei de coronavirus, forul continental a decis să relocheze nu doar finala Ligii Campionilor, ci și să organizeze fazele superioare ale competiție sub formă de ”turneu final”, la Lisabona, oraș în care numărul cazurilor de Covid-19 era mult mai mic decât cel înregistrat în Turcia, la Istanbul.

ADVERTISEMENT

Însă, pentru a primi acceptul Federației Turce, să mute finala de la Istanbul, de anul trecut, UEFA a promis oficialilor de pe malurile Bosforului că va oferi posibilitatea organizării finalei din 2021.

Ultimul act al celei mai importante competiții continentale intercluburi va avea loc pe 29 mai.

ADVERTISEMENT
Tags: