Fotbal international

UEFA taie în carne VIE! 10 echipe sancţionate pentru încălcarea Fair Play-ului Financiar! Doi GIGANŢI din Italia au de suferit

Controversata lege a Fair Play-ului financiar implementată de UEFA face noi victime. 10 echipe riscă să fie sancţionate pentru încălcarea regulamentului, anunţă forul european. Cele mai...
08.05.2015 | 20:48
UEFA taie în carne VIE! 10 echipe sancţionate pentru încălcarea Fair Play-ului Financiar! Doi GIGANŢI din Italia au de suferit
ADVERTISEMENT

Controversata lege a Fair Play-ului financiar implementată de UEFA face noi victime. 10 echipe riscă să fie sancţionate pentru încălcarea regulamentului, anunţă forul european. Cele mai afectate sînt AS Roma şi Inter din Italia care au fost sancţionate cu o amendă de 6 milioane de euro. 

În afară de amendă, Inter şi Roma au voie să înscrie mai puţini jucători în competiţiile europene, 21 în loc de 25, cum era normal. În afară de cele două cluburi din Italia, Monaco e obligată să plătească cu 3 milioane de euro, la care s-ar mai putea adăuga 10 milioane dacă nu se rezolvă problemele la monegasci.

ADVERTISEMENT

Alte 7 cluburi au fost avertizate: Sporting Lisabona, Beşiktaş, Lokomotiv Moscova, FK Krasnodar, FC Rostov,  Karabukspor şi ŢSKA Sofia.

Legea Fair-Play-ului Financiar a fost implementată de UEFA în 2009 care prevedea ca echipele să poată cheltui banii pe care reuşesc să îi producă. Această lege a fost creată ca să mai oprească transferurile pe sume colosale ale unor echipe care din punct de vedere economic înregistrează pierderi anual.

ADVERTISEMENT

Cele mai afectate cluburi în trecut au fost Manchester City şi PSG, cluburi conduse de şeici, care au fost obligate să plătească penalizări mari pentru încălcarea prevederilor.

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri