Fotbal international

UEFA va introduce sistemul VAR în Europa League 2019-2020. Intră în vigoare din faza șaisprezecimilor de finală

25.09.2019 | 17:49
UEFA va introduce sistemul VAR in Europa League 20192020 Intra in vigoare din faza saisprezecimilor de finala
Sistemul VAR va fi introdus în Europa League. Sursă foto: skysports.com

UEFA va introduce sistemul VAR și la meciurile din Europa League. Dacă anul trecut, asistența video a fost disponibilă doar în finala dintre Chelsea și Arsenal, UEFA a decis să implementeze sistemul în toate meciurile care se vor disputa după faza grupelor, în „șaisprezecimile” competiției. În afară de Europa League, finala feminină de Champions League va beneficia, de asemenea, de sitemul VAR.

Sistemul VAR va fi introdus în Europa League

Decizia UEFA de a include sistemul VAR în Europa League a venit împreună cu decizia de a înființa o a treia competiție din sezonul 2021-2022, denumită UEFA Europa Conference League, îar meciurile se cor disputa în zilele de joi de la ora 19:45 și 22:00. România va avea trei participante în noua competiție înființată, care nu vor mai putea participa în Europa League, campioana țării noastre fiind singura care ar avea dreptul să joace în fazele preliminarii Champions League.

În actualul sezon, sistemul VAR a fost implementat pentru toată durata Champions League, după ce anul trecut numai meciurile din afara grupelor au fost dotate cu sistemul video. De la implementarea asistenței video, procentul greșelilor de arbitraj din Liga Campionilor a scăzut considerabil.

CFR Cluj, singura echipă care a beneficiat de arbitraj video. Sursă foto: hepta.ro
CFR Cluj, singura echipă care a beneficiat de arbitraj video. Sursă foto: hepta.ro

CFR Cluj poate beneficia din nou de arbitrajul video

CFR Cluj poate beneficia din nou de arbitrajul video, după ce în partidele din play-off-ul Champions League cu Slavia Praga a fost arbitrată cu ajutorul sistemului. Clujenii au pierdut, din păcate, duelul cu Slavia Praga și nu au reușit să marcheze niciun gol în fața cehilor, în 180 de minute. Formația lui Nicușor Stanciu s-a impus și în tur și în retur cu același scor, 1-0, iar în urma rezultatului, CFR Cluj a ajuns în grupele Europa League.

Clujenii au deputat în grupele Ligii Europa, pe teren propriu, în fața lui Lazio. Campioana României a reușit să-i învingă pe italieni cu 2-1, după un meci fantastic făcut de băieții lui Dan Petrescu. Pentru CFR au înscris Ciprian Deac (41) și Bilel Omrani (75), în timp ce pentru Lazio a marcat Bastos (25).