Sport

UEFA va premia câștigătoarea Euro 2020 cu o sumă colosală. Ce echipe au rămas în cursa pentru jackpot

Fondul de premiere al echipelor participante la Euro 2020, pus la bătaie de UEFA, este de 371 de milioane de euro, cu 20% mai mare față de precedenta ediție a CE.
26.06.2021 | 13:53
UEFA va premia castigatoarea Euro 2020 cu o suma colosala Ce echipe au ramas in cursa pentru jackpot
ADVERTISEMENT

Echipele naționale calificate la Turneul Final al Campionatului European vor primi bonusuri mai mult decât generoase din partea UEFA, organizatoarea competiție.

În total, forul continental va împărți celor 24 de participante nu mai puțin de 371 de milioane de euro. Simpla prezență la Euro 2020 înseamnă un bonus de 9.250.000 de euro.

ADVERTISEMENT

Cât valorează potul cel mare și ce echipe îl mai pot câștiga

La fel ca și în competițiile continentale intercluburi, UEFA premiază fiecare echipă participantă la Turneul Final al Campionatului European.

Fiecare victorie, sau rezultat de egalitate obținute de cele 24 de echipe naționale participante la Euro 2020 înseamnă bani în plus pentru federațiile țărilor pe care le reprezintă.

ADVERTISEMENT

Concret, fiecare victorie în meciurile din grupe, va fi recompensată de UEFA cu câte un milion de euro, iar rezultatele de egalitate cu câte 500.000 de euro.

Jurnaliștii de la 7sur7 au calculat cât va încasa viitoarea campioană a Europei și ce echipe au rămas în cursa pentru marele bonus.

ADVERTISEMENT

În meciurile din faza grupelor doar trei reprezentative au avut victorii pe linie: Italia, Belgia și Olanda, ceea ce înseamnă că dacă una dintre acestea va câștiga trofeul se va alege și cu premiul cel mare de aproape 30 de milioane de euro.

Câștigătoarea Euro 2020 va primi un bonus de 8 milioane de euro, în vreme ce finalista va fi recompensată cu cinci milioane de euro. Calculând bonusurile obținute după victoriile din grupe și cele pentru accederea în fazele superioare, Belgia, Italia, sau Olanda, în cazul în care vor triumfa la finalul competiție, vor încasa nu mai puțin de 28.250.000 de euro.

ADVERTISEMENT

Cine stă în calea Italiei, Olandei și a Belgiei în drumul spre jackpot

Olanda, Belgia și Italia s-au calificat fără emoții în optimile Campionatului European, dar greul abia acum începe pentru cele trei naționale care vizează și marele premiu oferit de UEFA.

Prima echipă care va juca în optimi, dintre cele trei, este Italia care va înfrunta reprezentativa Austriei, sâmbătă, de la ora 22:00, pe Wembley.

Olanda și Belgia își continuă cursa pentru trofeul suprem și jackpot-ul UEFA, duminică. ”Portocala mecanică” va întâlni Cehia, de la ora 19:00, la Budapesta, iar Belgia va avea un meci cât o finala, cu Portugalia, campioana continentală en titre. Meciul este programat de la ora 22:00, la Sevilla.

Celelalte meciuri din optimile Euro 2020 sunt:
Sâmbătă 26 iunie

Țara Galilor – Danemarca (19:00, Amsterdam)

Luni 28 iunie

Croația – Spania (19:00, Copenhaga)

Franța – Elveția (22:00, Bucureşti)

Marţi 29 iunie

Anglia – Germania (19:00, Londra)

Suedia – Ucraina (22:00, Glasgow)

ADVERTISEMENT