Sport

UEFA, „verdict” neașteptat în conflictul FCSB – CSA în ziua în care Steaua a împlinit 76 de ani de la înființare. Ce a postat forul continental

Steaua a împlinit miercuri, 7 iunie, 76 de ani de la înființare, iar UEFA a făcut o postare care are darul de a încinge din nou spiritele între CSA și FCSB.
07.06.2023 | 18:38
UEFA verdict neasteptat in conflictul FCSB  CSA in ziua in care Steaua a implinit 76 de ani de la infiintare Ce a postat forul continental
CSA Steaua a emis un comunicat oficial după ce FCSB a primit „interzis” în Ghencea. Foto: colaj FANATIK.
ADVERTISEMENT

Curtea de Apel a decis în 2021 că palmaresul clubului Steaua să se împartă între CSA și FCSB, însă în luna martie Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât să trimită cazul spre rejudecare.

Anunțul UEFA care arată clar cine este Steaua

Chiar în ziua în care Steaua sărbătorește 76 de ani de la înființare, UEFA a distribuit o postare pe contul de Twitter de Champions League în care prezintă câștigătoarele acestei competiții de la prima ediție din 1956 și până în prezent.

ADVERTISEMENT

Forul continental a ales să prezinte siglele cluburilor care s-a impus în fiecare sezon în parte. La ediția din 1986, când Steaua a devenit prima și singura formație din România care a cucerit acest trofeu, apare sigla celor de la FCSB.

UEFA Steaua

Este o alegere care pune paie pe foc în ”războiul” dintre CSA și FCSB, care se luptă de ani buni în instanță să dovedească fiecare că este adevărata continuatoare a vechii Steaua, cea care acum 37 de ani câștiga marele trofeu după ce învingea Barcelona la loviturile de departajare în finala de la Sevilla.

ADVERTISEMENT

CSA Steaua, blocată în Liga 2 Casa Pariurilor

CSA Steaua a terminat sezonul din Liga 2 Casa Pariurilor pe locul secund, dar nu a avut drept de promovare deoarece este un club finanțat din bani publici și acest lucru nu este permis de lege.

Fostul ministru al Apărării, Vasile Dîncu, a încercat la un moment dat să schimbe Legea Sportului pentru a veni în ajutorul ”militarilor”, dar în cele din urmă a decis să retragă propunerea legislativă.

ADVERTISEMENT

Senatorul Constantin-Bogdan Matei, unul dintre inițiatorii proiectului de schimbare a Legii Sportului, a menționat la FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI că în acest moment singura soluție pentru ca CSA Steaua să aibă drept de promovare în SuperLiga este să se asocieze cu un privat.

În cadrul unei ediții a emisiunii FANATIK SUPERLIGA, Horia Ivanovici a prezentat reacția pe care a avut-o juristul CSA Steaua, Florin Talpan, în momentul în care a aflat vestea că Legea Sportului nu se mai modifică.

ADVERTISEMENT

Fostul mare fotbalist al Stelei, Ladislau Boloni, a mărturisit că nu se regăsește în niciuna dintre cele două entități care se vor a fi continuatoare a marii echipei din Ghencea și crede că cea mai bună soluție ar fi ca CSA și FCSB să fuzioneze.


  • Cotă BETANO pentru FCSB: 3,25 este cota pentru „Câștigător Liga 1 sezonul viitor: FCSB”

ADVERTISEMENT
Tags: