Fotbal international

UEFA, veste excelentă pentru Ovidiu Hațegan! Va arbitra Manchester City – Borussia Dortmund din sferturile Ligii Campionilor

04.04.2021 | 12:32
UEFA veste excelenta pentru Ovidiu Hategan Va arbitra Manchester City  Borussia Dortmund din sferturile Ligii Campionilor
ADVERTISEMENT

Arbitrul Ovidiu Hațegan va oficia la centru manșa tur dintre Manchester City – Borussia Dortmund, din sferturile Ligii Campionilor.

Hațegan va fi asistat la cele două tușe de Octavian Șovre și Sebastian Gheorghe, iar arbitru de rezervă va fi Istvan Kovacs. Meciul este programat, marți, 6 aprilie, de la ora 22:00.

ADVERTISEMENT

Ovidiu Hațegan este considerat cel mai bun arbitru român și nu a mai fost delegat de UEFA la niciun meci din Champions League după scandalul din decembrie anul trecut, de la partida dintre PSG și Bașakșehir. A oficiat, însă, manșa tur dintre Slavia Praga și Rangers, din UEFA Europa League.

Ovidiu Hațegan va arbitra Manchester City – Borusssia Dortmund, din sferturile Ligii Campionilor. Revine și Octavian Șovre după scandalul de la Paris

Unul dintre asistenții lui Ovidiu Hațegan, Octavian Șovre revine cu această ocazie în competițiile continentale intercluburi, după ce UEFA l-a obligat să participe la cursuri de discriminare, tot ca urmare a scandalului din decembrie 2020.

ADVERTISEMENT

Pe perioada cât acesta s-a aflat sub avertismentul UEFA, brigada lui Ovidiu Hațegan a fost completată cu Vasile Marinescu.

Din brigada lui Ovidiu Hațegan lipsește în continuare Sebastian Colțescu, suspendat de UEFA până la sfârșitul sezonului în curs, după scandalul declanșat la partida tur dintre PSG și Bașakșehir.

ADVERTISEMENT

Ce s-a întâmplat în decembrie 2020

Scandalul care a ținut prima pagină a ziarelor din lumea întreagă, la începutul lunii decembrie, a fost declanșat de Sebastian Colțescu. Acesta i-a semnalat centralului Ovidiu Hațegan că mai multe persoane din staff-ul turcilor aveau un comportament recalcitrant și la indicat pe secundul Pierre Webo folosind o expresie considerată rasistă.

Ambele echipe au intrat la vestiare și au refuzat să revină pe gazon solicitând observatorului UEFA delegarea unei alte brigăzi de arbitri.

ADVERTISEMENT

Ulterior, Sebastian Colțescu a fost exonerat de acuzația de rasism, însă a fost suspendat până la sfârșitul actualului sezon al competițiilor continentale intercluburi.

ADVERTISEMENT