Sport

UFC a găsit modalitatea de a continua galele şi în timp de pandemie! Meciurile vor avea loc pe o insulă privată

07.04.2020 | 15:12
UFC a gasit modalitatea de a continua galele si in timp de pandemie Meciurile vor avea loc pe o insula privata
ADVERTISEMENT

Omenirea e zguduită în cel mai serios mod de pandemia de COVID 19, însă nu toţi conducătorii din sport înţeleg că trebuie să pună stop competiţiilor, în primul rând pentru sănătatea celor care concurează.

Dana White, şeful UFC, nu a putut accepta să menţină suspendate competiţiile în timpul pandemiei

UFC este un malaxor financiar de proporţii, meciurile din aceste gale fiind urmărite de un mare număr de telespectatori în întreaga lume şi din vânzarea drepturilor TV rezultă sume greu de imaginat.

ADVERTISEMENT

Iată de ce şeful promoţiei, Dana White, nu a putut accepta ideea ca să pună stop acestei afaceri cu multe zerouri în coadă şi a căutat soluţii ca spectacolul să poată continua în plină pandemie. UFC înseamnă Ultimate Fighting Championship şi este cel mai important circuit de arte marţiale mixte (MMA). Şi totul se traduce prin sumele imense care se învârt în jurul competiţiei.

Trei evenimente au fost deja anulate

Totuşi, trei evenimente au fost amânate, neexistând soluţie pentru ca ele să se poată desfăşura în condiţii de siguranţă. Acum Dana White susţine că evenimentul cu numărul 249 se va putea desfăşura pe data de 18 aprilie.

ADVERTISEMENT

Locul de desfăşurare a meciurlor va fi în afara SUA. Sunt la o zi sau două de găsirea unei insule private … ducem toată infrastructura acolo, aşa că voi începe şi meciurile internaţionale”, a subliniat Dana White.

Toţi luptătorii vor fi testaţi înainte de COVID 19

”Nu voi putea aduce toţi luptătorii internaţionali în Statele Unite, aşa că îi voi duce pe insulă cu avionul şi voi face meciuri internaţionale acolo’‘,

ADVERTISEMENT

El a dezvăluit că va organiza meciuri săptămânal, iar toţi luptătorii, staff-ul şi echipa UFC vor fi testaţi cu regularitate pentru depistarea Covid-19.

Campionul rus Nurmagomedov nu a putut veni, fiind în carantină

Meciul vedetă pentru evenimentul cu numărul 249 trebuia să fie confruntarea dintre Habib Nurmagomedov şi americanul Tony Ferguson la categoria uşoară.

ADVERTISEMENT

Însă campionul UFC la această categorie a anunţat că nu are cum să se prezinte, fiind în carantină în Rusia, motiv pentru care Tony Fergsuon va lupta cu compatriotul său, Justin Gaetje.

ADVERTISEMENT