Life

Uleiul care te ajută să scapi de tuse. Are beneficii miraculoase pentru organism

Care este uleiul ce poate ameliora tusea. Specialiștii spun că are foarte multe proprietăți importante pentru sănătate.
05.03.2024 | 09:35
Uleiul care te ajuta sa scapi de tuse Are beneficii miraculoase pentru organism
Care este uleiul ce poate ameliora tusea. Specialiștii spun că are foarte multe proprietăți importante pentru sănătate. Sursa foto: freepik.com
ADVERTISEMENT

Uleiul care te ajută să scapi de tuse. Are beneficii miraculoase pentru organism pentru că are în compoziția sa vitamine, minerale și antioxidanți, compuși care reduc stresul oxidativ, susțin oamenii de știință.

Care este uleiul ce poate ameliora tusea. Specialiștii spun că are foarte multe proprietăți importante pentru sănătate

Care este uleiul ce poate ameliora tusea. Specialiștii spun că are foarte multe proprietăți importante pentru sănătate. Mai exact, este vorba de uleiul esențial de cuișoare care se face din arborele de cuișoare (Syzygium aromaticum).

ADVERTISEMENT

Copacul este originar din Asia de Sud-Est, însă poate fi găsit și în alte regiuni de pe pământ. Acest ulei conține fibre, vitamine și minerale. De asemenea, specialiștii susțin că are proprietăți antiinflamatorii, antiseptice și expectorante.

Toate acestea pot fi benefice în tratarea simptomelor asociate tusei și a altor afecțiuni respiratorii. Pentru a scăpa de aceste neplăceri trebuie să adaugi câteva picături de ulei de cuișoare într-un vas cu apă fierbinte.

ADVERTISEMENT

Vaporii de abur care se evaporă în încăpere trebuie inhalați pentru a elimina tusea. Tot ce trebuie să faci este să îți acoperi capul cu un prosop și să stai deasupra vasului timp de 5-10 minute. Obiceiul poate ajuta la deschiderea căilor respiratorii.

De asemenea, remediul poate duce la reducerea congestiei nazale, ameliorând în felul acesta tusea. Totodată, uleiul de cuișoare funcționează de minune și atunci când se aplică pe piept și pe spate, mascând ușor, înainte de culcare. Se evită zona gâtului.

ADVERTISEMENT

Cum poți scăpa de tuse cu ulei de cuișoare

Uleiul de cuișoare poate elimina tusea și atunci când se folosește o gargară. Acest lucru reduce inflamația din gât și duce la calmarea iritației care poate provoca tusea supărătoare, care de cele mai multe ori persistă zile întregi.

În această situație se adaugă câteva picături de ulei într-un pahar cu apă caldă. Amestecă bine ingredientele înainte de a face gargară. De asemenea, poți pune un strop din acest aliment pe un șervețel sau o batistă curată.

ADVERTISEMENT

Se inhalează mirosul de ulei de cuișoare de mai multe ori pe zi. Specialiștii transmit că acest remediu ajută la deschiderea căilor respiratorii și la reducerea tusei. Pe de altă parte, cuișoarele au proprietăți antimicrobiene, ceea ce înseamnă că distrug bacteriile.

ADVERTISEMENT