Fotbal intern

Uli Hoeness nu mai vine la București. Fostul președinte al lui Bayern Munchen va comenta România – Germania din studioul de la Koln

27.03.2021 | 15:56
Uli Hoeness nu mai vine la Bucuresti Fostul presedinte al lui Bayern Munchen va comenta Romania  Germania din studioul de la Koln
ADVERTISEMENT

Uli Hoeness nu mai vine la București. Fostul președinte al lui Bayern Munchen trebuia să ajungă în Capitală pentru a comenta meciul România – Germania, partidă din cadrul grupei J a preliminariilor pentru Campionatul Mondial din 2022, este programată duminică, de la ora 21:45. Partida se joacă

fără spectatori, iar prezența oficialilor pe Arena Națională este limitată din cauza restricțiilor provocate de pandemia de coronavirus, astfel că Uli Hoeness nu mai poate fi numele surpriză prezent la meci.

ADVERTISEMENT

Uli Hoeness va fi însă în continuare comentatorul meciului pentru RTL, televiziunea care va transmite partida în Germania și care are studiourile la Koln.

Joachim Low, încântat că Hoeness va comenta meciurile Germaniei: “Va fi distractiv”

De altfel, fostul președinte al lui Bayern Munchen a debutat în neașteptata meserie la partida pe care selecționata lui Joachim Low a disputat-o joi, contra Islandei.

ADVERTISEMENT

“Am fost surprins de această știre, dar într-un sens absolut pozitiv. Nu m-aș fi așteptat la asta. Apreciez părerea lui Uli, el este foarte avizat și este foarte familiarizat cu fotbalul de zeci de ani.

Va fi foarte distractiv și interesant pentru spectatorul de televiziune”, a fost mesajul lui Joachim Low despre postura neaşteptată a lui Hoeness.

ADVERTISEMENT

Uli Hoeness, 49 de ani la Bayern Munchen, ca jucător și conducător

Uli Hoeness a fost un fotbalist foarte important pentru Bayern Munchen în anii 70. A strâns peste 200 de meciuri și a marcat 86 de goluri. Are 35 de selecții și cinci goluri pentru RFG.

Din cauza unei accidentări la genunchi, Uli Hoeness a fost nevoit să se retragă în 1979, la doar 27 de ani. Și a fost imediat apoi numit general manager al lui Bayern Munchen. Funcție pe care a păstrat-o timp de 30 de ani, până în 2009. Când a fost ales ca președinte al bavarezilor.

ADVERTISEMENT

Hoeness a fost închis pentru evaziune fiscală. Prejudiciu de 28,5 milioane de euro

Pe 13 martie 2014, Uli Hoeness a fost condamnat la trei ani și jumătate de închisoare pentru evaziune fiscală. A fost eliberat pe 29 februarie 2016. Iar la scurt timp avea să revină în funcția de președinte al lui Bayern Munchen. La care a renunțat în 2019, după 49 de ani petrecuți în clubul bavarez.

Pe timpul procesului în care a fost condamnat, Uli Hoeness a recunoscut că a prejudiciat statul de 28,5 milioane de euro.


  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 2,34 este cota pentru ”peste 3,5 goluri” la meciul România – Germania. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT