Sport

Ulrich Meleke a semnat cu CFR Cluj! Campioana l-a prezentat oficial

Campioana CFR Cluj este foarte aproape de a realiza un nou transfer important înainte de începerea Ligii 1, fiind în negocieri avansate cu FC Botoșani pentru aducerea fundașului Ulrich Meleke.
09.07.2021 | 13:36
Ulrich Meleke a semnat cu CFR Cluj Campioana la prezentat oficial
ADVERTISEMENT
09-07-2021
10:39

CFR Cluj l-a prezentat oficial pe ivorianul Ulrich Meleke

CFR Cluj a anunțat oficial transferul fundașului ivorian Ulrich Meleke de la FC Botoșani.

„Bun venit în familia CFR, Ulrich Meleke!

Cluburile CFR 1907 Cluj și FC Botoșani au ajuns la un acord privind transferul definitiv al jucătorului Ulrich Meleke (22 de ani). Anterior experienței din nordul Moldovei, fundașul central originar din Coasta de Fildeș a evoluat pentru echipele Ekenäs IF (Finlanda), Hapoel Bnei Lod (Israel) și KPV (Finlanda).

Mult succes în culorile clubului nostru, Ulrich, bonne chance!”, este mesajul postat de oficialii campionaei României.

 

08-07-2021
07:39

Valeriu Iftime confirmă transferul lui Meleke la CFR Cluj

Valeriu Iftime, patronul lui FC Botoșani, a confirmat în exclusivitate pentru FANATIK transferul lui Ulrich Meleke la CFR Cluj.

„Meleke mai avea trei ani de contract cu mine. A făcut un sezon de primăvară foarte bun și normal că au apărut ofertele. A venit să mă roage să plece în momentul ăsta, pentru că are o ofertă de la CFR Cluj și e în formă buna. N-am luat bani prea mulți pe el, așa cum mi-aș fi dorit… Doar 250.000 de euro, dar avem și 15% la dintr-un transfer ulterior, care poate să însemne mult mai mult în viitor.

Chiar dacă a plecat Meleke, îi vom da drumul și lui Chindris, pentru că așa i-am promis băiatului. O să mai aducem un fundaș central”, a declarat Valeriu Iftime.

CFR Cluj a debutat cu dreptul în noul sezon fotbalistic, învingând cu 3-1 echipa bosniacă Borac Banja Luka în prima manșă din turul I preliminar al Ligii Campionilor.

Cu toate acestea, deși prestația clujenilor a fost una bună, antrenorul Marius Șumudică mai cere întăriri, pentru a avea la dispoziție un lot competitiv, atât numeric, cât și valoric, cu care să facă față cu succes pe toate fronturile: Liga 1, Cupa României și cupele europene.

ADVERTISEMENT

CFR Cluj e în negocieri finale cu FC Botoșani pentru transferul fundașului ivorian Ulrich Meleke

CFR Cluj a avut o campanie destul de bună de transferuri în această pauză competițională, fiind agitație și la capitolul veniri, dar mai ales la plecări. Ardelenii s-au despărțit după finalul campionatului trecut de Golofca, Pereiera, Vinicius, L. Aurelio, Soares, Ben Youssef, Sandomierski, Carnat și Bordeianu, jucători care nu mai intrau în planurile noului antrenor.

În locul lor au fost aduși Tahiri, Bouhenna, J. Rodriguez, Cristiano, D. Graovac, D. Rusu, D. Paraschiv și Fofana, transferul ultimului fiind anunțat chiar în seara partidei cu Borac Banja Luka.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, antrenorul Marius Șumudică mai cere întăriri, iar unul dintre posturile vizate este cel de fundaș central, pentru că acolo au fost suferite cele mai mari pierderi. Au plecat Vinicius și Ben Youssef, iar Burcă este accidentat și va rata startul noului sezon.

În aceste condiții, conducerea campioanei s-a orientat rapid către un fundaș de valoare din Liga 1 și s-a oprit asupra lui Ulrich Meleke, de la FC Botoșani. Conform gsp.ro, apărătorul ivorian ar fi ajuns miercuri noaptea la Cluj, iar în cursul zilei de astăzi urmează să efectueze vizita medicală.

ADVERTISEMENT

Dacă totul va decurge normal și nu vor exista probleme, Meleke va semna un contract pe 3 ani cu CFR Cluj, care va achita în schimbul său o sumă de aproximativ 250.000 de euro.

Meleke este cel de-al treilea fotbalist din Liga 1 care ajunge în Gruia în această pauză competițională. Tot de la FC Botoșani, la Cluj a sosit și Jonathan Rodriguez, însă în schimbul său „feroviarii” nu au plătit niciun un cent, deoarece îi expirase contractul cu moldovenii. La fel s-a întâmplat și în cazul lui Rachid Bouhenna de la Sepsi, care a fost transferat din postură de jucător liber de contract.

ADVERTISEMENT

Ulrich Meleke a fost căpitanul naționalei U20 al Coastei de Fildeș. A fost dorit și de Gigi Becali la FCSB

Căpitan al naționalei U20 a Coastei de Fildeș, pentru care a evoluat în 10 partide, Ulrich Meleke a reprezentat surpriza lui FC Botoșani în pauza de iarnă. El a sosit liber de contract după ce se despărțise de finlandezii de la Kokkolan PV și a semnat un contract pe 3 sezoane cu gruparea moldoveană.

Adus pentru a suplini plecarea lui Haruț la FCSB, Meleke s-a impus rapid în echipa lui Marius Croitoru și a intrat astfel în atenția granzilor din Liga 1. A fost dorit la un moment dat chiar și de Gigi Becali la FCSB, care era nemulțumit de fundașii din lot, dar cum nu a ajuns la un acord cu Valeriu Iftime, mutarea a căzut.

În sezonul trecut, ivorianul a evoluat în 12 partide pentru FC Botoșani, dar nu a reușit să marcheze niciun gol. Evoluțiile sale au fost însă apreciate, astfel că i-a crescut și cota de pe site-urile de specialitate. Dacă în februarie, în momentul transferului la Botoșani, valora doar 50.000 de euro, acum cota sa de piață s-a triplat, ajungând la 150.000 de euro.

ADVERTISEMENT