ADVERTISEMENT
News

Ultima apariție a lui Donald Trump în calitate de președinte SUA. Gest surprinzător pentru Joe Biden

Autor: Adrian Baciu | 20.01.2021 | 07:31
Ultima apariție a lui Donald Trump în calitate de președinte SUA. Gest surprinzător pentru Joe Biden
Ultima apariție a lui Donald Trump în calitate de președinte SUA. Gest surprinzător pentru Joe Biden. Sursa foto: ABC News

În ultima sa apariție oficială în calitate de președinte SUA, republicanul Donald Trump a avut un discurs surprinzător pentru viitoarea conducere Joe Biden.

ADVERTISEMENT

Președintele american a îndemnat la rugăciune pentru noua administrație de la Casa Albă, însă fără menționeze numele succesorului său.

Trump nu a uitat să vorbească, în această ultimă ieșire, de regretabilele revolte de la Capitoliu. Acesta spune că toată lumea din SUA a fost ”îngrozită” de acele momente de la Washington.

Donald Trump, ultima apariție în calitate de președinte SUA. Gest surprinzător pentru Joe Biden

Președintele încă în exerciţiu al SUA, Donald Trump a afirmat marți, în ultimul său discurs în fața poporului american, că se va ruga pentru succesul noii administrații. Declarațiile sale vin cu o zi înainte ca Joe Biden să depună jurământul ca cel de-al 46-lea preşedinte al SUA, transmite AbcNews.

ADVERTISEMENT

”Săptămâna aceasta inaugurăm o nouă administraţie şi ne rugăm pentru succesul său în păstrarea unei Americi sigure şi prospere”, a declarat Donald Trump într-o înregistrare video de aproape 20 de minute. Despre succesorii săi, acesta a mai spus, că ”De asemenea, le dorim să aibă noroc”.

În ciuda faptului că această ieșire pare un fel de capitulare pe ultima sută de metri, Donald Trump nu l-a numit nici măcar o singură dată pe Joe Biden în discurs.

Trump nu şi-a recunoscut înfrângerea în alegerile prezidenţiale din noiembrie şi pretenţiile sale nefondate de fraudă electorală i-au determinat pe susţinătorii săi să asalteze Capitoliul pe 6 ianuarie.

ADVERTISEMENT

Trump se mândrește cu anii săi de mandat

Republicanul a profitat de această ocazie pentru a aminti realizările administrației sale, precum reduceri de impozite, măsuri de securizare a frontierei şi decizii de politică externă.

”Am făcut ceea ce am venit aici să facem şi multe altele. Am început bătălii dure, cele mai grele lupte, cele mai dificile alegeri – pentru că asta m-aţi ales să fac”, a spus acesta.

ADVERTISEMENT

Totodată, Trump a menţionat acordurile de pace din Orientul Mijlociu pe care administraţia sa le-a intermediat şi a lăudat agenda sa de politică externă.

”Ne-am revitalizat alianţele şi am adunat naţiunile lumii pentru a face faţă Chinei ca niciodată. Sunt deosebit de mândru că sunt primul preşedinte din ultimele decenii care nu a început noi războaie”, a spus el.

ADVERTISEMENT

Trump nu s-a ferit să condamne revoltele de la Capitol din 6 ianuarie: ”Toţi americanii au fost îngroziţi de asaltul asupra Capitolului nostru. Violenţa politică este un atac asupra a tot ceea ce preţuim ca americani. Nu poate fi niciodată tolerată ”, a spus el.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!