Life

Ultima apariție publică a lui Alexandru Arșinel. Cum arăta actorul în urmă cu puțin timp

Ultima apariție publică a lui Alexandru Arșinel. Cum arăta actorul în urmă cu puțin timp, înainte să moară la 83 de ani.
30.09.2022 | 11:30
Ultima aparitie publica a lui Alexandru Arsinel Cum arata actorul in urma cu putin timp
Ultima apariție publică a lui Alexandru Arșinel. Cum arăta actorul. foto: Captură Pto tv
ADVERTISEMENT

Cum arăta Alexandru Arșinel cu câteva luni înainte să moară. Actorul a fost fotografiat în prezența mai multor preoți.

Ultima apariție publică a lui Alexandru Arșinel

Ultima apariție a lui Alexandru Arșinel a fost acum câteva luni, în vară. Actorul era vizibil slăbit și se afla într-un scaun cu rotile.

ADVERTISEMENT

Alexandru Arșinel nu a mai urcat pe scenă de mult timp și nici nu a mai apărut în spațiul public din cauza problemelor sale de sănătate.

Ultima apariție publică a artistului a avut loc în luna iunie, când a primit în casa lui mai mulți preoți pentru a-i fi dăruită o distincție.

ADVERTISEMENT

Acum trei luni, actorul Alexandru Arșinel a fost decorat cu cea mai înaltă distincție a Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, anume ordinul Crucea Bucovinei.

Premiul i-a fost înmânat regretatului Alexandru Arșinel de mai mulți preoți care au mers în locuința sa și l-au felicitat, și desigur, au făcut poze cu acesta.

ADVERTISEMENT

Desigur de la acest eveniment nu au lipsit nici membrii familiei lui Alexandru Arșinel.  Actorul a mărturisit că a fost foarte emoționat să primească acest premiu și a ținut să mulțumească divinității pentru tot ce a trăit în viața lui.

„Conferirea ordinului Crucea Bucovinei, maestrului Alexandru Arșinel, a avut loc la reședința din București, în prezența membrilor familiei domniei sale.

ADVERTISEMENT
Ultima apariție a lui Arșinel
Ultima apariție a lui Arșinel. Foto Facebook Arhiepiscopia Suceava

După citirea gramatei arhiepiscopale, părintele Constantin Oprea a transmis un cuvânt de apreciere și mulțumire din partea Părintelui Arhiepiscop Calinic, iar marele actor, vizibil emoționat, a mulțumit lui Dumnezeu pentru toate darurile primite de-a lungul vieții și pentru distincția acordată”, s-a arătat în mesajul transmis de Arhiepiscopia Suceava.

Alexandru Arșinel voia să mai ajungă la casă părintească înainte să moară

De asemenea, în acel moment Alexandru Arșinel a vorbit despre faptul că voia să revină pe meleagurile natale, la casa părintească din Dolhasca, dar nu știm dacă a mai reușit acest lucru până la finalul vieții sale, având în vedere că a avut multe probleme de sănătate și a stat mult timp în spital.

„Maestrul și-a exprimat dorința de a reveni pe meleagurile natale, la casa părintească din Dolhasca, la mormintele strămoșilor săi, precum și la mănăstirea Probota sub streașina căreia a crescut”, a fost mesajul transmis de Arhiepiscopia Suceava.

În ultimul an, actorul a fost internat la un azil și a ajuns de mai multe ori în spital. Acesta s-a stins din viață pe 29 septembrie, după ce fusese în comă timp de o săptămână.

ADVERTISEMENT