Fotbal international

Ultima aroganţă a lui Zlatan Ibrahimovic: “De pe planeta asta vin eu!” Video

22.11.2018 | 22:29

Zlatan Ibrahimovic a oferit un interviu pentru BBC în cadrul căriua a vorbit în stilul care deja l-a consacrat despre perioada petrecută la Manchester United, transferul în campionatul din Statele Unite ale Americii, dar și despre aspecte care nu au legătură cu fotbalul.

“Am venit de pe propria mea planetă, cu ceva ce lumea nu a mai văzut. M-au văzut diferit și nu m-au făcut să mă simt bine-venit, nu m-au făcut să mă simt ca toţi ceilalţi, dar am venit cu ceva special, iar acum ei mă urmează. Am venit de pe planeta mea, Planeta Zlatan”, a declarat Ibrahimovic, care a adăugat că mulți i-au recomandat să nu se transfere în Anglia pentru că nu ar putea face față nivelului mult prea ridicat. “Toată lumea credea că sunt prea bătrân, dar am venit în Anglia şi am făcut Premier League să arate ca un campionat bătrân.”

Zlatan Ibrahimovic, interviu spumos pentru BBC

“A fost o perioadă fantastică pentru mine la United. Am găsit un mix de jucători, unii mai în vârstă, alţii foarte tineri care voiau să arate lumii cine sunt. Am fost tipul matur din lot ca să zic aşa. Cu Pogba nu jucasem până atunci. Nu ştiam cum e. Am descoperit un tip fantastic, un fotbalist excelent, dar un om care trebuie ghidat în direcţia corectă. Este un profesionit, care munceşte zi de zi. Dacă poate juca o face. Am găsit un tip tânăr care îşi doreşte multe şi de regulă le obţine. Conexiunea din teren era excelentă. Eu aveam nevoie de el, iar el avea nevoie de mine”, a mai spus cel poreclit Ibracadabra.

Ibrahimovic îi poartă respect lui Jose Mourinho

Zlatan a povestit că în după accidentarea suferită în perioada când juca pentru Manchester United s-a cerut singur afară din lot pentru a nu strica jocul echipei. Felul în care te antrenezi e felul în care joci. Mourinho vrea maxim de la tine. Nu îţi cere 100%, îţi cere 200%! Dacă ai o mică durere nu te duci să-i spui, pentru că ştii că trebuie să nu o simţi pe teren. Asta e atitudinea, asta te face campion. Înainte să mă accidentez, Mourinho m-a făcut să nu-mi doresc să ratez niciun antrenament. Când am revenit după accidentare i-am zis lui Jose ‘nu vreau să te dezamăgesc, nici pe tine nici pe băieţi. Nu vei primi acelaşi Zlatan, nu sunt aceeaşi versiune.’ Şi m-am cerut singur în afara echipei, din respect pentru el şi pentru că ştiam ce vrea şi ce pot eu aduce, nu eram pregătit. În vestiar eram mâna lui dreaptă şi ştiam ce aşteaptă să-i ofer, a adăugat Ibrahimovic.

Atacantul lui LA Galaxy a mai spus că nu folosește prea des rețelele de socializare pentru că nu îi place ca alții să știe tot ce se întâmplă în viața lui privată. “Dacă lumea mă recunoaşte e bine, dacă nu…asta e. Viaţa mea nu ţine de profesia mea. Atenţia nu e importantă. Uită-te la social media, nici măcar nu sunt activ ca alţi fotbalişti.”