Fotbal intern

Ultima campanie de calificare pentru căpitanul echipei naționale a României? “Nu cred că e o soluție pe termen lung!”

25.03.2019 | 17:09
Cristi Săpunaru, Alex Maxim și Ciprian Tătărușanu la finalul meciului România - Lituania. E ultima campanie de calificare la un turneu final pentru căpitanul primei reprezentative?

Cristi Săpunaru, căpitanul echipei naționale a României, a ajuns la 34 de ani, iar Gheorghe Mihali, fostul fundaș care a făcut parte din lotul reprezentativei la CM 1994, crede că aceasta ar putea să fie ultima campanie de calificare la un turneu final pentru fundașul român.

Ultima campanie de calificare pentru Cristi Săpunaru, căpitanul echipei naționale a României?

“Am văzut meciul cu Suedia, am aceeași părere ca toată lumea. Am fost foarte slabi în prima repriză, am avut semne de revenire în repriza a doua. Am văzut că a recunoscut și Contra că nu am avut atitudinea potrivită. Nu cred că am intrat timorați, nu știu ce s-a întâmplat. Când am văzut echipa prima dată, am zis că antrenorul are foarte mult curaj. Eu cred că Contra a făcut echipa bine, dar cred că suferim la nivelul fundașilor centrali, care nu dau echipei siguranța de care are nevoie și nici nu mai sunt tinerei, nu mai au marja de coreștere.

Săpunaru, de exeplu, nu cred că mai poate duce o campanie de calificare. Nu cred că e o soluție pe termen lung. Chiricheș e mai mult accidentat, Grigore și Moți sunt și ei de o vârstă cu Săpunaru. Cred că trebuie căutate soluții pe teren lung. Cred că avem soluții la echipa de tineret. Mie îmi place Adrian Rus de la Sepsi. E puternic, are fizic bun, are joc bun de cap și o viteză decentă, e agresiv la deposedare, pasează bine, joacă regulat la echipa de club, are o vârstă bună. El ar fi pariul meu. Dar mai sunt cel puțin 3-4 jucători tineri acolo care pot evolua cel puțin la fel cum au jucat Săpunaru și Grigore cu Suedia, dacă nu mai bine. Trebuie căutate soluții pe teren lung, pentru următorii 5-10 ani, pentru că sunt posturi cheie”, a spus Gheorghe Mihali, conform sport.ro.

Cristi Săpunaru aplaudându-i pe fanii echipei naționale a României la finalul meciului cu Serbia din Liga Națiunilor

 Ce spune Mihali despre partidele din preliminariile EURO 2020

“Nu vom avea probleme cu Feroe. Doamne ferește! Ok, s-a schimbat fotbalul și Feroe a progresat, nu mai este echipa de acum 25 de ani, pe care o băteam noi cu 8-0 în Ghencea. Dar nici să ne pună probleme deosebite, să nu putem să îi batem. Să fim serioși. Sigur că antrenorii trebuie să fie prudenți și jucătorii să nu ia în derâdere niciun adversar, asta e altă treabă. Încă e o diferență foarte mare și nu e cazul să fim atât de pesimiști, încât să spunem că am decăzut până la nivelul Insulelor Feroe.

Părerea mea este că ne vom bate cu Suedia pentru locul 2, era foarte important să scoatem cel puțin un egal. Dar e bine că măcar am marcat și acel gol, la retur ne e de ajuns un 1-0, în calculul meciurilor directe. Mai sunt 27 de puncte puse în joc, avem timp să ne redresăm. Norvegia e, în mod normal, o echipă mai accesibilă decât Suedia. Spania, după ce am văzut în primul meci, nu mai e nici ea de neînvins. Nu au fost strălucitori, sunt și ei într-o schimbare de generații. Probabil că Spania se va califica, dar nu așa ușor ca până acum”, a mai spus Mihali.

Fostul internațional îl laudă pe Cosmin Contra

“Mi se pare o atitudine îmbunătățită la lot, deși mai este de muncit, normal. De când a venit Contra, mi se pare că lucrurile s-au schimbat în bine. El are un palmares remarcabil, dacă nu mă înșel, asta e prima înfrângere. E greu să fii selecționer, e presiune mare, care s-a mărit acum, când vom găzui EURO 2020. Până la urmă, cred că el își face partea lui de muncă, dar nu poate intra pe teren. Tot timpul spunem că ne trebuie un pic mai mult curaj, că antrenorii joacă defensiv. Dar curajul fără valoare, și invers, nu aduce victorii. Cu tupeul nu faci nimic, dacă nu ai valoare și nu muncești”, a încheiat fostul internațional român.