Fotbal international

Ultima declarație a lui Pierre Webo după „scandalul Colțescu”. Atac la FIFA și UEFA

15.12.2020 | 20:43
Ultima declaratie a lui Pierre Webo dupa scandalul Coltescu Atac la FIFA si UEFA
ADVERTISEMENT

Pierre Webo nu se dezminte și continuă tirul de acuze la adresa FIFA și UEFA de această dată, francezul considerând că „Spuneți nu rasismului” este o doar o campanie publicitară, iar cele mai importante instituții din fotbal își văd doar interesul financiar.

În minutul 14 al confruntării dintre PSG și Istanbul Bașakșehir, din ultima etapă a grupelor UEFA Champions League, Sebastian Colțescu – al 4-lea oficial – l-a indicat pe Webo drept “ăla negru” în momentul când centralul Ovidiu Hațegan l-a întrebat pe cine trebuie să avertizeze cu cartonaș.

ADVERTISEMENT

De aici până la un scandal internațional pasul a fost foarte scurt, iar arbitrul de rezervă Sebastian Colțescu a fost stigmatizat și pus la colț de o planetă întreagă, practic cariera sa fiind ca și încheiată.

Acuzele lui Pierre Webo către FIFA și UEFA la o săptămână de la scandalul-monstru cu Colțescu de pe Parc des Princes

Pierre Webo continuă să suprindă chiar și la o săptămână după incidentul cu Sebastian Colțescu de la meciul dintre Paris Saint-Germain și Istanbul Basaksehir, iar de această dată tirul acuzelor sale s-a îndreptat către FIFA și UEFA, pe care le acuză că sunt interesate doar de imagine și evită să ia decizii în astfel de cazuri: „UEFA și FIFA lansează campanii, cum ar fi „Spuneți nu rasismului”, pentru a sensibiliza publicitatea TV. Dar nu acționează!”, a declarat Pierre Webo, victima atacului rasist al lui Colțescu, conform cotidianul Hurriyet.

ADVERTISEMENT

Cel mai concret exemplu este campania „Spuneți nu rasismului” (“Say No to Racism”), pe care Pierre Webo o consideră mai mult o campanie de imagine, decât o modalitate de combatere a rasismului, „praf în ochi” aruncat către public și televiziuni, dar care nu rezolvă probleme concrete sau cazuri evidente de rasism.

Ba mai mult, Pierre Webo consideră că FIFA și UEFA sunt interesate mai mult de partea financiară, fotbalul fiind transformat într-o afacere în ultimii ani, iar banii sunt singurul lucru care contează: „Fotbalul este o afacere și toată lumea își vede de propriul interes”, a mai spus Webo.

ADVERTISEMENT

Pierre Webo pune presiune pe UEFA în „cazul Colțescu”: „Sper ca UEFA să aplice sancțiuni mai eficiente”

Fostul fotbalist camerunez care a fost coleg cu Raul Rusescu la Osmanlispor, recunoaște sprijinul acordat de către FIFA și UEFA în urma scandalului de rasism, dar este nemulțumit de faptul că celor două organizații ar fi dorit ca meciul să fie reluat: „Ne-au sprijinit, dar, evident, și-au dorit să revenim pe teren”, a mai spus antrenorul secund al lui Istanbul Bașakșehir.

Pierre Webo pune presiune pe UEFA în „cazul Colțescu” și speră că sancțiunea pentru arbitrul român să fie drastică: „Sper ca UEFA să aplice sancțiuni mai eficiente”, a spus Pierre Webo, pentru sursa citată.

ADVERTISEMENT

Fostul atacant al lui Dinamo, Ousmane N’Doye a declarat pentru sport.ro că i-a dat numărul de telefon al lui Colțescu atacantului lui Istanbul Bașakșehir, Demba Ba, care l-a sunat ulterior pe Sebastian Colțescu: „I-am dat numărul lui Sebi și i-am zis să-l sune, să vorbească. Fără televizor, fără nimic. Din partea mea, era frumos să fac asta și am făcut. Demba e senegalez, la fel ca mine! Au vorbit, s-au înțeles foarte bine. Amândoi m-au sunat înapoi și mi-au zis că sunt foarte fericiți. Demba mi-a zis că Sebi e un om foarte bun, la fel și Colțescu despre Demba. Ei doi s-au înțeles!”, a spus N’Doye .

ADVERTISEMENT