News

Ultima discuție dintre Elodia și Cristian Cioacă. Despre ce au vorbit înainte de dispariția avocatei 

26.04.2021 | 11:35
Ultima discutie dintre Elodia si Cristian Cioaca Despre ce au vorbit inainte de disparitia avocatei
Ultima discuție dintre Elodia și Cristian Cioacă. Despre ce au vorbit înainte de dispariția avocatei. Sursa foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

La un deceniu și jumătate de la misterioasa dispariția a avocatei Elodia Ghinescu, s-a aflat care a fost ultima discuție dintre aceasta și soțul ei, Cristian Cioacă.

Între cei doi a avut loc un schimb de replici extrem de aprins, înainte de dispariția acesteia. Anchetatorii ar fi găsit în telefonul avocatei mai multe probe.

ADVERTISEMENT

Cazul Elodiei a stârnit ample discuții în spațiul public intern, iar pe plan juridic a fost deschisă o lungă anchetă a autorităților. Soțul avocatei, Cristian Cioacă, a fost condamnat la 22 de ani de închsoare, chiar în lipsa cadavrului și a armei. Elodia Ghinescu a fost declarată oficial moartă, printr-o sentinţă a Judecătoriei Braşov.

Ultima discuție dintre Elodia și Cristian Cioacă. Despre ce au vorbit înainte de dispariția avocatei

Dispariția avocatei Elodia Ghinescu, petrecută în urmă cu aproape 14 ani, a cutremurat întreaga Românie. Avocata din Brașov a dispărut în seara zilei de 29 august 2007.

ADVERTISEMENT

Aceasta a fost de negăsit de-a lungul anilor în ciuda căutărilor făcute de autoritățile române. Cazul Elodiei a deschis o lungă anchetă a autorităților, fiind mediatizat puternic în presa românească, dar și în cea din străinătate.

Acum, potrivit anchetatorilor, s-a aflat că Elodia și Cristian Cioacă a avut loc o discuție tulburătoare, înainte de dispariția acesteia. Anchetatorii au găsit în telefonul avocatei mai multe probe.

ADVERTISEMENT

Potrivit site-ului Bzi, oamenii legii au descoperit acest lucru, după ce au verificat desfășurătorul conversațiilor dintre cei doi.

În ziua dispariției, avocata a avut mai multe convorbiri în România, dar și în Suedia. Elodia a fost sunată din Suedia, după ora 11.40, înainte de a fi de negăsit. După acest apel din Suedia, Elodia l-a sunat pe Cristian Cioacă, pe data de 29 august 2007. În acea zi a fost descoperit un total de nouă apeluri telefonice.

ADVERTISEMENT

Apoi, Elodia a sunat-o pe Ana, sora lui Cristian Cioacă, după care a primit un apel de la un bărbat pe nume Florin Niamțu. Ulterior, avocata a apelat un număr de telefon în Afganistan, persoană cu care a vorbit timp de 2 minute și 11 secunde.

A revenit cu un apel către Cioacă, la ora 14.30, după care a primit un telefon de la un SPP-ist coleg cu Cioacă, Daniel Zabara. Potrivit anchetatorilor, ultima conversație purtată de Elodia cu Cristian Cioacă a fost despre divorț.

Cum a decurs cazul dispariției avocatei Elodia Ghinescu

Căutările Elodiei Ghinescu au demarat în septembrie 2007, atunci când poliţistul Cristian Cioacă a anunţat dispariţia soţiei sale. După două săptămâni, anchetatorii au găsit, într-o râpă, mai multe haine pătate de sânge, care ar fi aparţinut Elodiei Ghinescu.

Apoi, o lună mai târziu, într-o altă râpă de lângă Râşnov, anchetatorii au găsit uniforma de poliţist a lui Cristian Cioacă, dar şi alte obiecte ale sale şi ale fostei soţii. Erau probe care îl incriminau pe Cristian Cioacă. Lipsea însă principalului element din probatoriu: cadavrul victimei.

Peste câteva luni, în ianuarie 2008, Cristian Cioacă a fost arestat, după ce a fost acuzat că ar fi accesat, fără drept, emailul Elodiei Ghinescu. A fost eliberat după câteva zile. La aproape patru ani de la dispariţie, Elodia Ghinescu a fost declarată oficial decedată, iar un an mai târziu, procurorii l-au trimis în judecată pe soţul ei pentru omor calificat şi profanare de morminte.

Probele care au fost decisive au fost obținute după noi percheziții în casa cuplului, la care a fost folosită aparatură performantă pentru detectarea urmelor de sânge.

Oamenii legii au ajuns la concluzia că, în noaptea de 29 spre 30 august 2007, în urma unui conflict cu soţia sa, Cristian Cioacă ar fi omorât-o, iar apoi i-ar fi ascuns cadavrul.

ADVERTISEMENT
Tags: