Fotbal international

Ultima dorință a lui Diego Maradona! Ce i-a cerut unui notar cu o lună înainte să moară

27.11.2020 | 14:01
Ultima dorinta a lui Diego Maradona Ce ia cerut unui notar cu o luna inainte sa moara
ADVERTISEMENT

Diego Maradona și-a pregătit ieșirea din scenă, în ultimele săptămâni din viața sa luând în calcul că ar putea pleca din această lume, mai ales înainte de operația pe creier și s-a asigurat că lumea nu își va lua niciodată adio de la cel mai bun fotbalist din toate timpurile.

Pe lângă dorința manifestată în cadrul emisiunii la „Noche de 10″, Diego Maradona vorbea despre moartea sa și spunea că și-ar dori ca pe epitaful mormântului său să scrie: „Mulţumesc mingii. Da, asta aş scrie pe mormânt. Mulţumesc mingii”, se pare că ultimul lucru pe care și l-a dorit era acela să fie îmbălsămat și expus, pentru ca toți cei care îl iubesc să vină să îl vadă.

ADVERTISEMENT

Conform jurnaliștilor de la infobae.com, Diego Maradona ar fi rostit aceste cuvinte într-un cadru informal, în perioada de pandemie în care a fost izolat în casa sa din Campos Roca și i-ar fi adresat următoarele cuvinte avocatului său, Matias Morla: „Nu vreau o statuie, în ziua în care voi muri, vreau ca oamenii să mă omagieze”.

Ultima dorință a lui Maradona a fost să fie îmbălsămat și expus, pentru ca oamenii să îl poată vedea: „Eu, Diego Maradona, îmi doresc să fiu îmbălsămat și expus”

Acesta este lucrul pe care se pare că și l-a dorit Diego Armando Maradona la moartea sa: „Nu vreau o statuie, nu îmi plac pentru că de cele mai multe ori nu seamănă cu persoana din realitate. Nu îmi place. În ziua în care voi muri, vreau să fiu acolo, vreau ca oamenii să mă omagieze”, conform jurnaliștilor sudamericani de la infobae.com.

ADVERTISEMENT

În acel moment, avocatul lui Diego, Matias Morla, ar fi spus șocat: „Dar, Diego, pentru asta va trebui să te îmbălsămăm. Trebuie să o lași în scris, ca o cerere expresă a ta”, atunci Maradona a decis: „Atunci vreau să fiu îmbălsămat!”. Astfel, parcă Dumnezeu i-a apărut într-un vis lui Maradona și i-a dezvăluit destinul tragic cu care avea să se întâlnească doar șase săptămâni mai târziu, și la aproximativ trei săptămâni de la împlinirea vârstei de 60 de ani, când Maradona a fost celebrat ca nimeni altul, chiar și în pandemie.

Conform sursei citate, aceasta ar fi fost dorința testamentară a lui Diego Armando Maradona: „Eu, Diego Maradona, în deplinătatea facultăților mele mintale, vreau să îmi exprim dorința ca în ziua morții mele, îmi doresc să fiu îmbălsămat și expus”, ar fi scris Maradona în fața unui notar, pe data de 13 octombrie 2020.

ADVERTISEMENT

Sicriul lui Diego Maradona va fi păzit șase luni de poliție, după ce familia a refuzat să toarne o placă de beton peste mormânt

Pentru a evita ca mormântul lui Diego să fie profanat sau jefuit de cei care îl iubesc și doresc o ultimă amintire sau vor doar să obțină o sumă mare dde bani drept recompensă, poliția argentiană a decis ca mormântul lui Diego Maradona să fie păzit cel puțin pentru următoarele șase luni, după ce familia nu s-a putut îndura să toarne o placă de beton peste trupul celui mai mare fotbalist din toate timpurile. Sunt cazuri celebre, precum cel al lui Abraham Lincoln, Charlie Chaplin sau Benny Hill, ale căror trupuri au fost furate din mormânt și pentru care s-a cerut apoi o recompensă.

Diego Maradona a fost înmormântat la cimitirul Bella Vista, aflat la 30 de kilometri de capitala Buenos Aires, în seara zilei de 26 noiembrie 2020, la doar 30 de ore după ce a fost declarat decedat în urma unui stop cardio-respirator, iar familia va avea ultima decizie cu privire la respectarea testamentului lui El Pibe d’Oro.

ADVERTISEMENT

Autoritățile argentiene au luat decizia ca mormântul lui Maradona să fie păzit cel puțin în următoarele șase luni, mai ales că se spune că Diego ar fi fost îngropat cu o sumă mare de bani, cu obiecte de mare valoare, printre care mai multe bijuterii și echipament de joc de la Boca Junior, Napoli și naționala Argentinei, ceea ce ar putea tenta hoții, dacă ținem cont că mai mult de jumătate din populația Argentinei trăiește în sărăcie lucie, iar țara e aproape de un nou colaps financiar.

ADVERTISEMENT