Life

Ultima dorință a lui Nelu Ploieșteanu înainte să moară. Ce i-a dezvăluit lui Florin Vasilică

02.04.2021 | 09:12
Ultima dorinta a lui Nelu Ploiesteanu inainte sa moara Ce ia dezvaluit lui Florin Vasilica
ADVERTISEMENT

Până în apropierea clipei decesului, Nelu Ploieșteanu a fost dedicat 100% scenei. Ultima dorință a artistului înainte să moară, dezvăluită lui Florin Vasilică, a fost de a cânta pe scenă cu acesta.

Vasilică, fiul legendei muzicii populare, Liviu Vasilică, a dezvăluit că ultima dată când a vorbit la telefon cu interpretul acesta îi spunea că vrea să cânte alături de echipa sa în Alexandria, însă din păcate pandemia nu a mai permis acest lucru.

ADVERTISEMENT

Nelu Ploieșteanu a fost unul dintre cei mai cunoscuți interpreți de muzica lăutărească din România. A cântat încă de la 18 ani în satul sau natal.

Ultima dorință a lui Nelu Ploieșteanu înainte de a murit, dezvăluită lui Florin Vasilică

După o jumătate de lună de suferință în spital, acolo unde a ajuns pe 18 martie, Nelu Ploieșteanu a murit. Artistul a fost infectat cu Covid-19, fiind conectat la aparate în tot acest timp.

ADVERTISEMENT

Cu multă tristețe, acest anunț a fost făcut și de Florin Vasilică pe pagina sa de Facebook. Acesta a aflat vestea de la soția sa care i-a spus că artistul a încetat din viață.

Fiul lui Liviu Vasilică a dezvăluit una dintre ultimele dorințe ale lui Nelu Ploieșteanu înainte de a se stinge. Florin a mărturisit că ultima dată când a vorbit la telefon cu artistul acesta îi spunea că vrea să cânte alături de echipa sa în Alexandria, însă din păcate pandemia a împiedicat colaborarea.

ADVERTISEMENT

”Ultima dată am vorbit la telefon, voia să vină să cânte la Alexandria. Din păcate a venit pandemia, nu s-au mai putut organiza evenimente.

Niciodată la nea Nelu nu se vedea problemele, un om de o calitate extraordinară, bine dispus. Îmi pare sincer rău pentru dumnealui”, spus Florin Vasilică, potrivit Spy News.

ADVERTISEMENT

Nelu Ploieșteanu, decedat la vârsta de 70 de ani

Pe 18 martie 2021, artistul a ajuns de urgenţă la Spitalul Floreasca, în urma infectării cu coronavirus, fiind dus direct la Terapie Intensivă şi intubat.

Ion Dumitrache (născut pe 16 decembrie 1950, la Ciorani, Prahova), pe nume de scenă Nelu Ploieșteanu, a fost unul dintre cei mai cunoscuți interpreți de muzică lăutărească din România.

În mai bine de o jumătate de secol de prezență scenică, acesta le-a cântat unor nume importante din țară, precum Nicu Ceaușescu, Ion Iliescu sau Traian Băsescu.

ADVERTISEMENT