News

Ultima escrocherie folosită de hoți pentru a-i jefui pe șoferi. În ce sector din Capitală a fost pusă în aplicare

O nouă escrocherie ingenioasă a fost pusă la cale de hoții din Capitală, cei vizați fiind șoferii care-și lasă mașinile în parcările supermarketurilor
07.07.2024 | 22:13
Ultima escrocherie folosita de hoti pentru ai jefui pe soferi In ce sector din Capitala a fost pusa in aplicare
Ultima escrocherie folosită de hoții din București. Sursa foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Șoferii din Capitală sunt păcăliți de hoți să plătească amenzi false, cu sume uriașe între 1.500 și 2.000 de lei, pentru faptul a-și parcat mașinile în marile parcări ale supermarketurilor. Sau cel puțin asta este schema noii escrocherii puse la cale. Un șofer bucureștean a postat pe rețelele de socializare amenzile false primite astfel.

Ultima escrocherie inventată de hoții din București

Hoții, care au pus la care această ultimă escrocherie pretind a fi sau a lucra în numele „Poliției Comunitare Sector 5” și îi sancționează astfel pe șoferii care își parchează autoturismele, mai mult sau mai puțin regulamentar, în parcările supermarketurilor.

ADVERTISEMENT

Un bărbat din Sectorul 5 al Capitalei a postat pe rețelele de socializare o astfel de somație, pe care a găsit-o în parbrizul mașinii parcate și a întrebat cât de reală este acest act care invoca două hotărâri ale Primăriei de Sector.

„Apelez la spiritul vostru civic, pentru a mă ajuta în a elucida acest mister cu aceste foițe care au apărut în geamul mașinilor din toată parcarea unui Lidl, unde parchează colegii mei la muncă (inclusiv eu). Cu toate acestea eu nu văd decât red-flaguri: de la felul în care arată foaia, la cum este printată, la limbajul folosit în acest document oficial, la suma acestei amenzi.

ADVERTISEMENT

Eu nu am mai auzit vreodată de o amendă de parcare care să coste între 1.500 și 2.000 de lei. Cunosc politica magazinului, și știu că politica ar trebui să fie un butuc pe roată, care nici aia nu se pune decât de Poliția Locală, dar despre care nu este menționat nimic.

Din nou, suma de 1.500 de lei mi se pare aberantă. (…) Acum eu înțeleg că mini-Piedone este primar la Sectorul 5 (mandatul lui Vlad Piedone începe în octombrie – n.red.), dar refuz să cred că și documentele lui sunt scrise la grădiniță”, a scris bărbatul pe rețelele de socializare, unde a postat o fotografie și cu somația găsită în geamul mașinii.

ADVERTISEMENT
Înșelătorie șoferi Sector 5
Somația primită de un șofer din Sectorul 5/ Sursa foto: DC News

O nouă înșelătorie a hoților din Capitală

Potrivit celor de la DC News, care au prezentat acest caz în premieră, într-un comentariu, o altă persoană îi explică acestuia, pe baza unor discuții purtate cu paznicii unor supermarketuri din Capitală, că aceștia nu mai blochează roțile mașinilor parcate la ei. Aceeași sursă susține că acești paznici i-au povestit că astfel de somații sunt folosite la o escrocherie nouă.

„Sunt grupări și urmăresc mașinile cât de des parchează în X loc, în special în parcările magazinelor și le lasă în geam ceea ce ai primit tu, data viitoare o să-ți lase în geam o amendă și chipurile o poți plăti online, ei îți lasă toate detaliile despre cum să faci tranzacția. Deci da… este totul fals”, a scris acesta.

ADVERTISEMENT

Ce spun autoritățile locale din Sectorul 5

Cei de la DC News au cerut un punct de vedere Direcției Generale de Poliție Locală, care au precizat că somația în cauză nu aparține Direcției Generale de Poliție Locală Sector 5 (respectiv, nu este un act oficial al unei autorități publice).

„Actele normative enumerate în somație, în realitate nu există (adică nu există în materialitatea lor — nu au fost adoptate vreodată). Denumirea de “poliție comunitară” nu mai este de actualitate începând cu data de 01.01.2010, din momentul în care polițiile comunitare de la nivelul întregii țări au fost transformate în poliții locale, cu sau fără personalitate juridică.

Datele enumerate în antet, precum: adresa, telefon, fax, email nu sunt asociate / nu aparțin Direcției Generale de Poliție Locală Sector 5. Recomandăm persoanelor care se consideră vătămate să sesizeze secția de poliție competentă teritorial, întrucât folosirea fără drept a unei calități oficiale care implică exercițiul autorității de stat se pedepsește conform art. 258 din Codul penal”, se arată în răspunsul Poliției Locale.

ADVERTISEMENT