Fotbal international

Ultima imagine cu Diego Maradona, înainte să moară: „A trecut ce era mai greu”

25.11.2020 | 19:15
Ultima imagine cu Diego Maradona, înainte să moară: „A trecut ce era mai greu”
Ultima imagine cu Diego Maradona, înainte să moară: „A trecut ce era mai greu”. Sursa foto: Twitter
ADVERTISEMENT

Diego Maradona s-a stins din viață la doar 60 de ani. Fostul mare fotbalist argentinian fusese recent internat din spital, iar după operația pe creier se pozase cu doctorul Luque. 

El Pibe D’Oro fusese internat pentru că doctorii îi descoperiseră un cheag de sânge pe creier și au considerat că operația nu poate fi evitată.

ADVERTISEMENT

Maradona a trecut cu bine peste intervenția chirurgicală și chiar a fost internat, însă nimeni nu se gândea că după doar câteva zile cel mai mare fotbalist din toate timpurile avea să moară.

Ultima imagine cu Diego Maradona, înainte să moară

În urmă cu 13 zile, mai exact în data de 12 noiembrie 2020, Diego Maradona era externat din spital la opt zile după ce fusese supus unei intervenții chirurgicale pe creier.

ADVERTISEMENT

Medicii îi descoperiseră un hematom subdural, adică un cheag care apare destul de des la persoanele de peste 60 de ani. Se pare că majoritatea oamenilor care se confruntă cu această problemă suferă de alcoolism sau epilepsie.

La scurt timp după operație, cel considerat de foarte mulți experți drept cel mai mare fotbalist din toate timpurile apărea într-o fotografie publicată de doctorul Leopoldo Luque, cel care a condus intervenția la care a fost supus Maradona.

„S-a dus ce era mai greu. Hai Diego, la naiba!”, scria în descrierea fotografiei care a făcut înconjurul rețelelor de socializare la acea vreme.

ADVERTISEMENT

A scos din nou argentinienii pe străzi

Dispariția lui Diego Maradona va fi, cu siguranță, un eveniment care va provoca doliu național în Argentina. Fostul fotbalist este un adevărat erou pentru majoritatea conaționalilor săi.

O dovadă în acest sens este reprezenată și de faptul că, după ce a fost operat în spitalul din Buenos Aires, Maradona a primit susținerea a mii de argentinieni care au ieșit pe străzi și au venit chiar la spital pentru a-l susține.

ADVERTISEMENT

Aceștia l-au aclamat și i-au scandat numele în incinta și în curtea spitalului, întâmpinând cu urale și aplauze vestea că El Pibe D’Oro și-a revenit după operație.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 850. 32 pagini + CD. Doar 10 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri