Life

Ultima imagine în viață cu Prințul Philip. Cum a fost surprins soțul Reginei Elisabeta

09.04.2021 | 14:59
Ultima imagine in viata cu Printul Philip Cum a fost surprins sotul Reginei Elisabeta
ADVERTISEMENT

Ultima imagine în viață cu Prințul Philip este de acum mai bine de trei săptămâni, când ducele de Edinburgh a fost externat din spital, acesta decedând în Castelul Windsor, înconjurat de familie.

Prințul Philip a ajuns de urgență la spital pe 16 februarie, în clinica Regele Edward VII de Marylebone, iar apoi a fost transferat pentru investigații amănunțite în spitalul londonez  St Bartholomew’s, pe 3 martie.

ADVERTISEMENT

Soțul Reginei Elisabeta a fost în convalescență timp de 28 de zile, cea mai lungă perioadă în care a fost internat în spital în stare critică în cei 99 de ani, notează BBC.

Ultima imagine cu Prințul Philip, de la momentul externării din spital

Potrivit Palatului Buckingham, motivul internării inițiale nu a avut nicio legătură cu coronavirusul, ci cu problemele la inimă cu care s-a confruntat în ultimii ani, acesta având o infecție care i-a afectat organul vital.

ADVERTISEMENT

Prințul Philip și Regina Elisabeta au petrecut carantina din primul an de pandemie împreună în Castelul Windsor, acolo unde ducele și-a găsit în cele din urmă sfârșitul.

prințul philip
Acestea sunt ultimele imagini cu Prințul Philip în viață, de la momentul externării din spital de acum 3 săptămâni. Foto: CNN

S-a luptat pentru sănătatea lui până la 99 de ani

Cei doi au fost căsătoriți timp de 73 de ani, însă soțul Majestății Sale s-a retras din viața publică în anul 2017. Philip s-a confruntat cu mai multe probleme de sănătate în ultimii ani, dintre care enumerăm o infecție la vezica urinară în 2012 și o chirurgie abdominală în iunie 2013.

ADVERTISEMENT

Ducele de Edinburgh a fost extrem de atent cu sănătatea lui, reușind să supraviețuiască tuturor problemelor cu care a fost diagnosticat până la frumoasa vârstă de 99 de ani. În luna ianuarie a acestui an, acesta s-a vaccinat împotriva coronavirusului.

Anul acesta, Prințul Philip ar fi împlinit 100 de ani. Acesta urma să își celebreze ziua de naștere într-un cadru restrâns, dată fiind situația creată de pandemie, pe 10 iunie.

ADVERTISEMENT

În timpul șederii în spital, Prințul Philip fusese vizitat de fiul său, Charles, Prințul Țării Galilor.

Membrii Familiei Regale și-au continuat sarcinile de serviciu pe perioada în care Philip a fost internat în spital. În luna februarie, Regina a participat la primul ei act public din acest an într-o ceremonie privată în care a oferit titulatura de cavaler unui angajat al Casei Regale pentru implicarea sa în viața socială în numele instituției pe care o conduce.

Regina a mai participat și la evenimente virtuale, în care a discutat cu oamenii de știință despre lupta împotriva pandemiei, cu premierul Boris Johnson, dar și cu cei din Armata Britanică.

 

 

 

 

 

ADVERTISEMENT