News

Ultima metodă de copiat la examenul pentru permisul auto, inspirată din filmele cu spioni. Chiar și 7.500 de euro, plata pentru ”servicii”

Poliţiştii Serviciului Rutier Ilfov au destructurat recent un grup care se ocupa cu fraudarea probei teoretice a examenului pentru obţinerea permisului de conducere.
18.10.2022 | 23:28
Ultima metoda de copiat la examenul pentru permisul auto inspirata din filmele cu spioni Chiar si 7500 de euro plata pentru servicii
Zeci de candidați la examenul pentru permisul auto au copiat cu tehnică audio-video. Foto: canva.com – colaj.com
ADVERTISEMENT

În prim-plan apare ultima metodă de copiat la examenul pentru permisul auto. ”Creierul” din spatele escrocheriei este un tânăr în vârstă de doar 28 de ani.

Cum se mai copiază la examenul pentru permisul auto

Conform Agerpres, acesta nu acționa singur, ci împreună cu un instructor auto în vârstă de 43 de ani. Cei doi i-au uimit pe oamenii legii cu modul în care au creat un mecanism de fraudare a probei teoretice a examenului pentru obţinerea permisului.

ADVERTISEMENT

Pentru ”serviciile” lor, sumele solicitate erau foarte mari. Astfel, persoanele care simțeau că nu se pot descurca la proba teoretică pentru permisul auto le plăteau sume care începeau de la 3.000 de euro.

În funcție de particularitățile candidaților, suma solicitată pentru fraudarea examenului putea ajunge chiar și la 7.500 de euro. Banii nu au fost o problemă pentru cei care se pregăteau să iasă pe șoselele României la volanul unui autoturism.

ADVERTISEMENT

Zeci de candidaţi din mai multe judeţe au fost atrași de această înșelăciune. Potrivit anchetatorilor, aceștia intrau în sala de examen având montate pe îmbrăcăminte şi în urechi tehnică specială.

”Sufleor” pentru obținerea permisului de conducere

Specială și foarte performantă, întrucât le permitea să filmeze monitorul şi să comunice în exterior cu bărbatul de 28 de ani. Așa cum au spus procurorii, individul uuca juca rolul unui “sufleor“.

ADVERTISEMENT

Numai că, spre deosebire de persoana care suflă actorilor replicile pe care urmează să le spună, tânărul de 28 de ani transmitea răspunsurile. Frauda nu ar fi fost descoperită dacă poliţiştii Serviciului Rutier Ilfov nu erau vigilenți când un candidat de 32 de ani a intrat în sala de examen.

El purta tehnică audio-video pe haine şi în urechi, iar comportamentul său a atras atenția oamenilor legii. În acest context, IPJ Ilfov a transmis că poliţiştii Serviciului Rutier Ilfov, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea, au efectuat marţi trei percheziţii.

ADVERTISEMENT

Au fost vizate sediul unei şcoli de şoferi din Bucureşti şi domiciliile persoanelor implicate în acest caz. Au fost identificate 56 de persoane despre care există suspiciunea că ar fi fraudat proba teoretică pentru obţinerea permisului de conducere.

De asemenea, 43 de persoane au fost conduse pentru cercetări la sediul IPJ Ilfov. În activitatea infracţională derulată în perioada 2018 – 2022 nu au fost angrenaţi lucrători din cadrul Serviciul Permise Bucureşti.

ADVERTISEMENT