Fotbal intern

A căzut vânzarea lui Dinamo către spanioli. Comunicatul oficial al “câinilor” şi un nou atac al lui Ionuţ Negoiţă: “Nu dăm clubul oricărui papagal”

21.05.2020 | 17:52
A cazut vanzarea lui Dinamo catre spanioli Comunicatul oficial al cainilor si un nou atac al lui Ionut Negoita Nu dam clubul oricarui papagal
ADVERTISEMENT

Ioan Andone a anunțat că vânzarea lui Dinamo către investitorii spanioli a picat și dă vina pe Ionuț Negoiță pentru situația creată la clubul din „Ștefan cel Mare”.

UPDATE, 21 mai, ora 17:53 / Ionuţ Negoiţă a lansat un nou atac la adresa grupului de investitori din Spania. “Repet și-o s-o spun de o mie de ori dacă e nevoie: dau clubul pe 1 leu, vreau ca oamenii serioși să se implice, suporterii, dar să nu fim luați peste picior! Pe românește, fără perdele de fum, OK?

ADVERTISEMENT

Am oferit un comunicat de presă pe site-ul clubului, cred că spune cel mai bine ce vrem. Nu dăm Dinamo oricărui papagal! Vine oricine de pe stradă, ne lăsăm seduși de niște sume pe hârtie, exclusiv pe hârtie, așa, oricine poate să adauge cifre urmate de multe zerouri”, a declarat Ionuţ Negoiţă pentru gsp.ro.


UPDATE, 21 mai, ora 16:14 / Clubul Dinamo a postat un comunicat de presă pe contul oficial de Facebook în care sunt aduse câteva lămuriri în privinţa modului în care a căzut vânzarea clubului.

ADVERTISEMENT

Dinamo București este un club emblematic al României. Față de suporterii noștri, față de opinia publică, considerăm că avem o responsabilitate în ceea ce privește orice posibilă tranzacție și, în primul rând, trebuie găsită cea mai bună soluție pentru continuarea activității acestui club.

În general, din punct de vedere al unei tranzacții, ambele părți trebuie să fie transparente și să-și asume anumite lucruri. Dinamo a pus la dispoziție întreaga documentație cerută, întocmai și la timp. Cumpărătorul, cu toate că au fost formulate cereri în mod repetat de a dezvălui beneficiarul real al tranzacției și dacă acesta are un patrimoniu, sau cât de solidă și reală este situația financiară, nu a înțeles să răspundă acestor lucruri.

ADVERTISEMENT

Într-o tranzacție este firesc să discuți cu un intermediar până la un punct, dar apoi este imperios necesar să cunoști persoana care va ajunge să decidă viitorul acestui club. Atât noi, cât și suporterii am fost nevoiți să ne interesăm despre firma care ni s-a indicat că va cumpăra pachetul majoritar de 52% din acțiuni. Am constatat și noi, ca și alții, că avea un capital social de doar 3.000 de euro și o structură a asociaților care nu era publică.

În fotbal, în cazul unei tranzacții, unde se schimbă pachetul majoritar de acțiuni, există obligativitatea de a anunța Federația Română de Fotbal, în maximum 5 zile, cine sunt noii acționari. Așadar, cererea noastră de a ști beneficiarul real nu avea doar un fundament moral, ci și unul legal. În ultimul comunicat al cumpărătorului, publicat de presa centrală, am văzut că acesta își asumă, pe hârtie, finanțarea clubului și promitea investiții de 10 milioane de euro.

ADVERTISEMENT

În niciun moment al negocierilor nu a fost pusă la dispoziție o dovadă concretă, în sensul unui extras de cont, cu niciun fel de sumă. Pentru club, solicitarea noastră a fost ca măcar 3 milioane de euro, din cei 10, să fie puși într-un cont dedicat exclusiv lui Dinamo. Având în vedere valoarea simbolică a tranzacției, precum și istoria acestui club, era firesc să se știe cine este beneficiarul real și ce intenții are acesta cu Dinamo București. Împreună salvăm Dinamo!”, au anunţat oficialii clubului.


UPDATE, 19 mai, ora 18:09 / Robert Thomas, reprezentantul suporterilor lui Dinamo: Noi am susținut orice investitor care s-a arătat interesat. Suporterii nu s-au opus de la bun început, când noi am plătit pentru licență, suporterii și-au făcut „partea”.

Noi am stat până în ultima clipă să plătim licența, așteptându-i pe spanioli, dar noi nu am vorbit cu niciun spaniol, ci doar cu doi români din partea spaniolă.

Noi tot am cerut un nume, ni s-a spus că e un fond de investiții, după ni s-a spus că e o societate „Alondra”, o societate din Madrid. Spaniolii au răspuns întrebărilor noastre, ne-au spus că nu cunosc niciun Toni Curea, nu au legătură cu fotbalul, mai ales cu cel din România.

Am cerut din nou detalii și ne-au spus că e o „Alondra” din Valladolid de fapt. Cei din Valladolid au un capital social de 3.000 de euro și ceva probleme financiare. Toată această secretomanie, toate dialogurile cu Herminio Menendez, pe care l-am invitat să vină să vorbească cu noi, n-au ajuns la niciun consens.

Omul a încetat discuția când a văzut că vrem să intrăm în detalii. Oamenii trebuie să înțeleagă că Dinamo se vinde pe un leu, iar datoriile sunt alea care sunt, trebuie să știe lumea.

Important e că oamenii au de ales între un acționat majoritar care nu bagă bani în Dinamo de foarte multă vreme și un investitor care nu se arată. Oamenii preferă pe unii care țin de șase luni echipa în viață”.


Ioan Andone a anunțat că vânzarea lui Dinamo către investitorii spanioli a căzut

Ioan Andone a anunțat că vânzarea lui Dinamo către investitorii spanioli a căzut și dă vina pe Ionuț Negoiță: „Negoiță trebuia să pună măcar 1 milion garanție, e problema lui, e societatea lui. Cică are conturile blocate investitorul spaniol, sunt numai prostii.

Două luni de zile s-au tot verificat acte, Negoiță trebuia să ceară ce voia. Că nu are încredere în spanioli. Că spaniolul nu are bani, că se aude că are conturile blocate, când ăla are 7 proprietăți și a făcut un centru sportiv superb la Marbella. 

E căzută treaba cu spaniolii, ei au plătit societate de avocați, s-au tradus actele din română în spaniolă. Nu mai e nimic de zis, Negoiță nu a acceptat oferta spaniolilor!”. 

„Joi, săptămâna trecută, s-au dat contractele, după aceea nu știu ce s-a întâmplat. Nu am primit niciun fel de informație, nu a răspuns la telefon, după care a apărut în presă să spună că spaniolii nu au bani, nu știu de unde a auzit el asta.”

„Pe urmă a dat declaraţia aia că nu au depus garanţie. Nici nu a mai fost vorba, trebuia să depună 3 milioane în 30 de zile garanţie. Cine pune 3 milioane în contul clubului? Până vin ăştia din Spania nu mai găseau un leu acolo”, a spus „Ando” la TV DigiSport.

„M-a deranjat ce a spus Negoiță”

„M-a deranjat ce a spus Negoiță despre mine, pentru că am vrut să ajut Dinamo. Eu nu sunt atât de bogat încât să cumpăr singur Dinamo. Eu sunt bogat pentru mine și familia mea. Dacă aveam bani să țin Dinamo, țineam Dinamo. Îți trebuie 100-200 de milioane de euro ca să ții Dinamo. El știe, dar situația din ultimul timp nu e bine nici financiar, nici pe plan profesional”.

Vor fi grei anii care vin pentru Dinamo și am înțeles că au început negocierile cu PCH. Numai dacă au pe cineva în spate, ei pot să facă față, altfel nu știu cum. 100.000 de lei lunar e datoria eșalonată la ANAF, nu mai spun că bugetul de salarii al lui Dinamo e de 130-140.000 de euro net lunar”, a continuat Ioan Andone.

„Banii din drepturi ajung doar să te salvezi de la retrogradare sau îți schimbi modul de gestionare al clubului, altfel nu văd soluții. Fabbrini are 16.000 de euro, Mrzjlak are 12.000 de euro pe lună, acolo sunt salariile. Îți trebuie 100-200 de milioane de euro ca să ții Dinamo.

Sper ca Dinamo să nu ajungă în faliment. Dacă pleacă de la 0, le va fi greu suporterilor, imaginați-vă ce se întâmplă dacă fanii trebuie să plătească toate datoriile”, a mai spus „Fălcosul”.

ADVERTISEMENT
Tags: