News

ULTIMA ORĂ! Anunțul Sorinei Pintea despre crimele de la Caracal! „Raportul controlului la INML a fost finalizat şi va ajunge la familia Alexandrei Măceşanu”

22.08.2019 | 15:02
ULTIMA ORA Anuntul Sorinei Pintea despre crimele de la Caracal Raportul controlului la INML a fost finalizat si va ajunge la familia Alexandrei Macesanu

Anunțul Sorinei Pintea despre crimele de la Caracal a venit într-un moment în care familiile victimelor au început să acuze în mod direct autoritățile. Ministrul Sănătăţii a declarat că a primit raportul Corpului de Control după analiza făcută la Institutul Naţional de Medicină Legală şi a precizat că rezultatele vor fi comunicate cel mai târziu vineri solicitantului, respectiv familia Alexandrei Măceşanu.

Anunțul Sorinei Pintea despre crimele de la Caracal!

„Am primit azi-noapte (miercuri spre noi noaptea – n.r.) raportul. Acesta trebuie să parcurgă nişte paşi legali, inclusiv să fie analizat astfel încât să nu existe date din anchetă care să fie publicate. După această analiză vom transmite raportul celui care l-a cerut şi care va decide dacă va publica parte din el sau nu”, a zis Sorina Pintea despre situația raportului.

Vă reamintim că ministrul Sănătății a solicitat de urgență o anchetă la Institutul Naţional de Medicină Legală, după ce Alexandru Cumpănaşu, unchiul Alexandrei Măceşanu a depus o sesizare prin care a solicitat efectuarea unui control, acesta fiind nemulţumit de modul în care institutul a lucrat la cazul din Caracal. Sorina Pintea a fost chestionată și dacă știa despre rapoartele aflate pe site-ul INML potrivit cărora ar exista probleme cu finanţarea şi cu personalul din acest domeniu.

Anunțul Sorinei Pintea despre crimele de la Caracal! Sorina Pintea
Sorina Pintea spune că raportul va ajunge la familia Alexandrei Măceșanu. Sursa foto – facebook

Ministrul Sănătății, mesaj despre medicina legală

„Dacă vorbim despre medicină legală, nu putem vorbi despre lipsa de personal majoră pentru că probabil dintr-un motiv mai pragmatic, medicii au ales medicina legală, foarte bine plătită şi înainte de majorarea salariilor. S-au făcut paşi importanţi şi în zona respectivă. Problema medicinei legale, în acest moment, apropo de rapoarte, este legată de tarifele pe care le are pentru prestarea serviciilor.

Pentru că o parte din finanţare vine din veniturile proprii. Sigur, specialitatea în parte necesită o restructurare, o îmbunătăţire dar şi resursele sunt alocate pentru fiecare, pentru că fiecare are nevoie. În niciun caz nu sunt afectate anchetele de aceste finanţări pe tarife din venituri proprii. Pentru desfăşurarea în bune condiţii a activităţii, Ministerul Sănătăţii finanţatează”, a mai spus ministrul Sănătăţii.