News

Ultima oră! Cazuri de coronavirus în unități de învățământ din București. Monica Anisie: „Școala Centrală și o grădiniţă, Zâna Florilor, au solicitat instituirea scenariului roşu”

13.09.2020 | 10:32
ADVERTISEMENT

Ministrul Educaţiei Monica Anisie a declarat că au apărut cazuri de coronavirus în unități de învățământ din București.

Discutăm despre Şcoala Centrală şi o grădiniţă, Zâna Florilor. De altfel, conducerile acestora nu au ezitat și au solicitat instituirea scenariului roşu.

ADVERTISEMENT

O decizie în acest sens se va lua de către Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă.  ”Sunt două unităţi de învăţământ – Şcoala Centrală şi o grădiniţă – Zâna Florilor, care au solicitat prin decizia consiliului de administraţie instituirea codului roşu.

COVID-19 în școlile din București

Ea a fost trimisă la inspectoratul şcolar azi şi aşteptăm să se întrunească Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă (CMSU) ca să dea aprobare pentru scenariul roşu.

ADVERTISEMENT

La grădiniţă aşteptăm definitivarea anchetei DSP, pentru că s-a întâmplat aseară. Pot participa la cursuri în sistem online, aşa cum au participat când erau în izolare”, a anunţat Anisie.

Ea a precizat că în cazul în care există profesori diagnosticaţi, aceştia vor putea ţine cursurile de acasă. Ministrul Educaţiei a explicat că a avut la Inspectoratul Şcolar o întâlnire cu inspectorii din câteva şcoli şi că a participat şi prefectul Capitalei.

ADVERTISEMENT

”Au făcut o analiză. Au reevaluat fiecare  unitate de învăţământ . Astăzi nu am făcut decât să discut cu colegii mei şi să vedem cum putem să ajutăm. În acest moment trebuie să punem umărul pentru ca profesorii şi elevii să fie în siguranţă, să rămână sănătoşi”, a precizat ministrul.

Interesant este că în urma anunţului făcut de Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă, elevii din 24 de unităţi de învăţământ din Capitală ar fi urmat să aibă doar cursuri online.

ADVERTISEMENT

De asemenea, în aproape 600 de licee, şcoli şi grădiniţe copiii vor învăţa în sistem hibrid. Situaţia s-ar putea schimba după şedinţa de duminică a CMSU.

Vă readucem aminte că în urmă cu doar câteva zile Monica Anisie a anunţat că aproximativ 5.000 de copii din şcolile care sunt în scenariul galben sau roşu nu au acces la internet sau la un dispozitiv electronic.

Cu toate acestea, ministrul Educației a transmic că din 9 septembrie a început și distribuţia a 82.000 de tablete. “Am făcut această verificare. Am discutat cu directorii unităţilor de învăţământ, nu pentru că nu aş fi avut încredere în ceea ce îmi spuneau inspectorii şcolari generali, dar pentru că am dorit să discut şi cu dumnealor, să văd care este starea de spirit în şcolile respective.

La momentul acesta sunt 4.925 de elevi. Însă avem şi o veste bună. Din data de 9 septembrie se pot duce tabletele, cele 82.000 de tablete pentru cele trei loturi câştigătoare prin licitaţia pe care a realizat-o ONAC.

Nu au fost contestaţii, deci vor fi 82.000 de tablete care vor pleca spre unităţile de învăţământ”, a declarat Monica Anisie.

ADVERTISEMENT