ULTIMA ORĂ! Ce se întâmplă cu Centura de Sud a Bucureștiului! Anunț făcut de Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor

Alexandru Năstase   
în HotNews
21/08/2019, 14:44
ULTIMA ORĂ! Ce se întâmplă cu Centura de Sud a Bucureștiului! Anunț făcut de Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor GALERIE FOTO
Centura de Sud a Capitalei va fi gata în trei ani de zile. Sursa foto - facebook

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc a precizat ce se întâmplă cu Centura de Sud a Bucureștiului! Acesta a oferit mai multe detalii despre proiectul care trebuie să mai elibereze din traficul Capitalei. Cuc spune că șoseaua va avea profil de autostradă și o să unească Autostrada Soarelui de Autostrada București-Pitești. Proiectul e denumit generic A0 tocmai din acest motiv. Oficialul a mai spus că a fost semnat contractul și pentru ultima secțiune din Centura de Sud a Bucureștiului.

Ce se întâmplă cu Centura de Sud a Bucureștiului!

De construcție se va ocupa o firmă din Turcia. Trebuie știut că Centura de Sud va fi construită pe bucăți. Sunt trei tronsoane de drum în acest moment. “În 2017 s-au scos foarte multe proiecte noi, printre care se numără şi Centura Bucureşti la profil de autostradă. Luni (26 august n.red.) vom semna ultimul contract. Centura Bucureştiului a fost împărţită în trei secţiuni, două au fost semnate şi ultima secţiune o vom semna luni.

La ora 10:00 se va semna contractul cu antreprenorul, este o firmă din Turcia cea care a câştigat. Deci, toată centura pe sud, 50 de kilometri noi de centură la profil de autostradă”, a spus Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor care a ținut să spună și că perioada de proiectare este de un an de zile pentru acest contract. Apoi urmează execuţia pentru toate cele trei secțiuni, una care se va face în 24 luni, în condiţiile în care celelalte două contracte au fost semnate anterior.

Ce se întâmplă cu Centura de Sud a Bucureștiului! Centură
Centura de Sud a Capitalei va arăta ca o autostradă. Sursa foto – facebook

Anunț făcut de Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor

“Perioada de proiectare se poate diminua, dacă avem constructori serioşi o pot diminua la 4-5 luni şi atunci poate să înceapă şi execuţia mult mai rapid. Cred că undeva în 2 ani şi jumătate, în 2021, va fi gata noua centură la profil de autostradă (…) este un obiectiv nou nu vorbesc de centura existentă. Este inelul zero, despre el vorbim.

Pe nord, centura existentă, parte din ea a fost extinsă la patru benzi, dar suplimentar am dat drumul la proiectare şi execuţie, la fel şi la noua centură la profil de autostradă, deci, practic închidem tot inelul”, a mai adăugat Răzvan Cuc. De remarcat că atunci când totul va fi gata, cine se va întoarce de la mare și merge spre Pitești, de exemplu, nu va mai fi nevoit să intre prin București, ci o va putea lua pe această șosea, una care va costa 580 de milioane de euro.

 

Închide ×