News

ULTIMA ORĂ! Curtea de Apel Craiova judecă azi contestația lui Gheorghe Dincă privind arestul preventiv

30.07.2019 | 09:43
ULTIMA ORA Curtea de Apel Craiova judeca azi contestatia lui Gheorghe Dinca privind arestul preventiv
ADVERTISEMENT

Curtea de Apel Craiova va judeca în cursul zilei de azi contestaţia criminalului din Caracal Gheorghe Dincă în ceea ce privește decizia de arestare preventivă emisă sâmbătă, 27 iulie de Tribunalul Dolj după ce inițial a fost acuzat de trafic de minori și viol. 

Curtea de Apel Craiova va judeca azi contestația criminalului din Caracal privind decizia de arestare preventivă

Criminalul din Caracal care a răpit și ucis două adolescente după ce le-a luat cu mașina la ocazie a fost arestat preventiv sâmbătă, 27 iulie, de Tribunalul Caracal. Gheorghe Dincă a fost acuzat inițial de comiterea infracţiunilor de trafic de minori şi viol, nicidecum de omor, iar duminică seara, 28 iulie, procurorii DIICOT care au preluat cazul inculpatului din Caracal au dispus extinderea urmării penale pentru săvărşirea infracţiunii de omor calificat.

„În cauză, există elementele constitutive ale infracţiunii de trafic de minori, respectiv recrutarea, transportarea şi adăpostirea minorei prin constrângere, răpire şi profitând de imposibilitatea acesteia de a se apăra, dată fiind starea vădită de vulnerabilitate. Inculpatul este o persoană cu o constituţie fizică masivă în faţa căruia o minoră de 15 ani nu a avut nicio şansă să se apere, totul în scopul exploatării sale sexuale”, a declarat procurorul şef adjunct al DIICOT Giorgiana Hosu, în data de 25 iulie, în fața curții lui Gheorghe Dincă.

Ulterior, inculpatul a recunoscut că a omorât-o pe Alexandra Măceșanu după ce a prins-o vorbind la telefon în dimineața zilei de joi, 25 iulie. Gheorghe Dincă a declarat că i-a incinerat trupul într-un butoi metalic. Despre Mihaela Luiza Melencu dispărută în luna aprilie criminalul din Caracal a declarat că ar fi ținut-o în viață timp de 3 luni violând-o în mod repetat și că a ucis-o la începutul lunii iulie după ce dosarul ei a fost preluat de DIICOT. Gheorghe Dincă a mai spus că i-a aruncat trupul în Dunăre.

ADVERTISEMENT
Gheorghe Dincă a răpit și ucis cu sânge rece două adolescente
Criminalul din Caracal a recunoscut că a omorât-o pe Alexandra după ce a prins-o vorbind la telefon. Sursa foto: a1.ro

Gheorghe Dincă va fi judecat pentru răpire, viol și omor

Institutul Naţional de Criminalistică al Poliţiei Române a transmis raportul privind expertiza genetică judiciară parţială din care reiese că la locul faptei au fost identificate mai multe lucruri care au aparținut Alexandrei Măceșanu, un cercel de-al fetei fiind găsit în mașina inculpatului. Anchetatorii l-au dus pe Gheorghe Dincă la hala dezafectată unde le-a omorât pe fete patru zile la rând pentru a efectua cercetări și percheziții amănunțite.

„În cenuşa aflată într-un butoi metalic, prin cernere, au fost identificate mai multe fragmente de oase calcinate şi dinţi de natură umană. Alături de aceste fragmente, au fost găsite trei inele, un lănţişor, alte două fragmente de lănţişoare, o bucată metalică de formă dreptunghiulară, precum şi o bucată similară unei monturi de inel ce prezentau urme de ardere. În autoturismul inculpatului a fost găsit, de asemenea, un cercel. Aceste bijuterii au fost recunoscute de mama minorei ca aparţinând fiicei sale”, a afirmat, duminică seara, procurorul DIICOT.

ADVERTISEMENT