News

Ultima oră! Un cutremur cu magnitudinea 6,2 s-a produs în Filipine

31.05.2019 | 16:48
Ultima ora Un cutremur cu magnitudinea 62 sa produs in Filipine

Un cutremur cu magnitudinea 6,2 s-a produs în Filipine. Acesta a avut loc mai exact în regiunea sudică a țării fără să producă însă, potrivit informaţiilor disponibile pentru moment, răniţi şi pagube materiale. Cel puțin, așa au anunţat cei de la agenţia guvernamentală filipineză. De remarcat că epicentrul seismului a fost localizat la 92 de kilometri sud-est de oraşul Governor Generoso din provincia Davao Oriental, la peste 1.000 de kilometri sud de capitala ţării, Manila.

Cutremur cu magnitudinea 6,2 s-a produs în Filipine

Specialiştii de la Institutul de Vulcanologie şi Seismologie din Filipine spun că seismul a fost resimţit cel mai puternic în localitatea învecinată, Mati City. Mii de oameni au ieşit în mare grabă din clădirile din Davao City, acolo unde cutremurul a fost de asemenea resimţit, însă nici aici nu au fost raportate deocamdată pagube materiale. Filipine se află în Cercul de Foc al Pacificului, o regiune a lumii unde se produc aproximativ 90% din totalul seismelor de pe Terra.

Trebuie specificat că pe 22 aprilie, 16 persoane au fost ucise şi alte 80 accidentate după un cutremur de pământ cu magnitudinea 6,1, care s-a produs în provinciile din nordul ţării, seismul fiind resimţit şi la Manila. În ziua următoare, un cutremur cu magnitudinea 6,5 a zguduit estul statului Filipine, unde 10 persoane au fost rănite. Nu este singurul cutremur puternic care s-a produs în ultimele ore în lume.

Cutremur cu magnitudinea 6,2 s-a produs în Filipine. Cutremur
Și în El Salvador a avut loc un seism mare. Sursă foto – facebook

El Salvador, seism puternic

La o distanță, este adevărat, apreciabilă, mai exact în El Salvador a avut loc un seism cu magnitudinea 6,6 pe scara Richter. Cutremurul a fost raportat de Serviciul de Prospectare Geologică din Statele Unite în largul statului latinoamerican. Epicentrul seismului a fost stabilit la o distanță de 40 de kilometri de La Libertad. Autoritățile au declarat că nu există riscul de producere de tsunami

Guvernul local a transmis că nu existe victime, nici măcar răniți. Cutremurul s-a produs la ora locală 3 și 6 minute și a fost unul de adâncime (plăcile tectonice s-au ciocnit la o adâncime de 45 de kilometri).

 

Tags: