News

ULTIMA ORĂ! Cutremur de 7,1 grade pe scara Richter in California

06.07.2019 | 08:22
ULTIMA ORA Cutremur de 71 grade pe scara Richter in California

Un cutremur de 7,1 grade pe scara Richter s-a produs în California, Statele Unite ale Americii. Seismul a fost unul de suprafață și s-a produs la ora locală 20:19, 06:19 ora României. Seismul nu este unul neobișnuit pentru coasta Pacificului, căci zona este cunoscută pentru astfel de fenomene ale naturii.

Cutremur de 7,1 grade în California, aproape de Orașul Îngerilor

Cutremurul de 7,1 grade a avut loc la o zi după unul de 6,4 pe scara Richter, anunță Institutul de Geofizică din SUA (USGS). Mișcarea tectonică s-a produs la 17 kilometri de orașul Ridgecrest, 138 de kilometri distanță de Bakersfield și 202 kilometri distanță de Los Angeles.

Ca intensitate, acesta ar putea fi catalogat drept cel mai mare cutremur din sudul Californiei în ultimii 20 de ani, dacă geologii vor menține valoarea de 7,1 grade pe Richter anunțată inițial. Până la ora transmiterii acestei știri nu se cunosc informații despre pagube materiale produse sau victime.

Dacă se menține estimarea inițială, de 7 grade pe Richter, cutremurul din California ar fi cel mai mare din ultimii 20 de ani. Sursa foto: Wikipedia

Și în România poate veni un cutremur uriaș

Coasta de vest a Statelor Unite se înscrie în cercul de foc al Pacificulu, cea mai întinsă și activă zonă seismică de pe Pământ. Cercul sau inelul de foc pornește din sudul Australiei și continuă de-a lungul insulelor asiatice, spre nord, până pe partea cealaltă a Oceanului Pacific, la cele două Americi.

Și în România poate avea loc oricând un cutremur de 7 grade pe scara Richter, iar pentru a fi pregătiți, Inspectoratul pentru Situații de Urgență a început să alerteze populația prin tot felul de exerciții în mai multe orașe din țară. „Exerciţiul despre care vorbim are ca menire testarea concepţiei de răspuns la cutremur, modul în care reacţionează fiecare dintre judeţele ţării (…) şi modul în care reacţionează autorităţile din Bucureşti şi autorităţile centrale (…)

Urmează să se facă mai multe testări şi mai multe scenarii (…), precum scenariul pe testarea sistemului de comunicaţii şi al luării deciziilor, (…) fără să fie emise ordine”, a declarat Raed Arafat după o ședință a MAI.