News

ULTIMA ORĂ! Cutremur violent în Rusia! Alertă de tsunami

26.06.2019 | 07:33
Cutremurul a avut loc în apropierea provinciei Kamceatka. Sursa foto - facebook

Cutremur violent în Rusia mai exact în provincia Komandorskiye Ostrova, în apropiere de Kamceatka. Seismul a avut loc foarte aproape, la doar 10 kilometri adâncime și a fost măsurat la 6,4 grade pe scara Richter, deși inițial s-a spus că acesta a avut numai 6,1. După o nouă revizuire s-a descoperit că amplitudinea a fost una mult mai mare. Cutremurul a avut loc la ora locală 09.05 și s-a petrecut la 2190 km Nord Est de Sapporo-shi, în Japonia, un oraş cu aproape 2 milioane de locuitori.


UPDATE 26 iunie, ora 07:00 / O nouă ripostă extrem de puternică a avut loc marţi noapte, în aceeaşi regiune, cutremurul având o magnitudine de 6,4 grade!


Cutremur violent în Rusia!

STIREA INITIALA 25 iunie / În ciuda distanţei, Agenţia meteorologică niponă, dar şi centrul de avertisment din Hawaii au emis alerte pentru un posibil tsunami. De altfel, în ultima perioadă cutremurele par a fi din ce în ce mai prezente atât pe teritoriul țării noastre, cât și în întreaga lume. Cel mai recent seism cu impact major a avut loc la începutul săptămânii, luni, 24 iunie, în Indonezia, la 200 de kilometri adâncime în Marea Banda.

A fost un seism cu o magnitudine de 7,3 grade pe scara Richter. Seismul a lovit la aproximativ 463 de kilometri nord-est de capitala Timorului de Est, Dili, dar a fost resimțit și la 321 de kilometri sud de Ambon, sau pe teritoriul Australiei. Autoritățile au luat imediat decizia de a evacua cea mai mare parte a cartierului central de afaceri din Darwin, deși distanța față de epicentrul cutremurului a fost una de aproximativ 700 de km.

Cutremur violent în Rusia! Cutremur
Locul exact unde a avut loc cutremurul din Komandorskiye Ostrova. Sursa foto – facebook

Ce se întâmplă în România

În ce privește România, vă readucem aminte că ultimul cutremur considerat important a avut loc la finalul săptămânii trecute, în Buzău. Acesta a fost înregistrat cu o magnitudine de 4,2 grade pe scara Richter. Cu toate acestea, specialiștii nu pot spune cu exactitate dacă și când va avea loc un seism mare în țara noastră.  „Noi ne aflăm exact în epicentrul cutremurelor. Oricând putem spune că va fi un cutremur în zona Vrancei, dar când va fi unul mare, nu putem şti.

Privind în spate, undeva în limita la 100 de ani a fost câte un cutremur mare. A fost în 1977, a fost şi în 1940, 1802″ , a declarat Directorul Observatorului Seismologic de la Vrâncioaia, Ioan Verdeș.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri