News

ULTIMA ORĂ! Dacia, anunț pentru toți șoferii! Ce se întâmplă cu omologările

12.06.2019 | 13:53
ULTIMA ORA Dacia anunt pentru toti soferii Ce se intampla cu omologarile

Dacia a făcut un anunț important pentru toți șoferii! Constructorul de automobile de la Mioveni spune că a bifat o usoară creștere pe o piață din ce în ce mai afectată de lentoarea cu care se desfășoară procedura de omologare. Astfel, deși, în acest moment, constructorii europeni de automobile abia au reușit să-și omologheze 63% din modelele pe care le produc, din cauza procesului anevoios care afectează din plin vânzările de mașini noi, Dacia a intrat pe o pantă ascendentă.

Dacia, anunț pentru toți șoferii!

În prezent, Dacia se numără printre mărcile care par că au depășit acest moment. O singură mașină este în scădere față de anul trecut, Sandero încă având probleme din acest punct de vedere, însă doar pentru luna octombrie. Cu toate acestea, atât Sandero, cât și Duster au revenit în clasamentul celor mai vândute mașini din Europa pe o piață serios afectată de procesul anevoios de omologare a modelelor pe standardul WLTP.

Astfel, întregul proces s-a dovedit a fi unul mult mai dificil decât au anticipat producătorii și s-a derulat diferit de la o marcă la alta, în funcție de spațiul de testare diosponibil dar și de numărul total de versiuni. „În acest context, Dacia este în creștere cu 1 procent în luna octombrie și se numără printre țările cu creștere și în noiembrie, potrivit primelor date parțiale”, au scris cei de la profit.ro.

Dacia, anunț pentru toți șoferii! Dacia Duster
Dacia se luptă cu marile companii din Europa. Sursa foto – facebook

Dacia, gata şi pentru maşina electrică

Există o evoluție lentă a omologărilor și lucrul acesta se vede din comparația pe care cei de la Jato au făcut-o cu momentul anterior de analiză. Mai multe mărci au fost pe plus, printre ele fiind și francezii de la Peugeot și Citroen, precum și Renault, dar și Hyundai, Lexus, Kia, Suzuki, Land Rover și Jeep. Trebuie amintit şi faptul că Dacia se pregătește de lansarea unei mașini istorice. Este vorba despre primul autoturism electric fabricat vreodată de constructorul de la Mioveni.

Potrivit primelor informații  date publicității de câţiva jurnaliștii francezi nu este cunoscut încă numele modelului, însă este de așteptat ca acesta să fie lansat oficial în anul 2021, odată cu Salonul Auto de la Frankfurt.