News

ULTIMA ORĂ! Două cutremure au avut loc în Vrancea. Cel mai mare seism a avut 3,3 grade pe scara Richter

23.09.2019 | 23:20
Două cutremure în România luni seara. Sursa foto: antena1.ro

România s-a cutremurat din nou, luni seara! Două seisme au avut loc, în urmă cu scurt timp, în zona seismică Vrancea! Unul a avut loc în judeţul Buzău şi unul în Vrancea. Cel mai mare dintre cele două seisme a fost înregistrat în judeţul Vrancea și a avut magnitudinea 3,3 pe scara Richter.

Două cutremure la diferență de câteva minute, în România, luni seara

Informația de ultimă oră vine de la Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP), citat de News.ro, care a transmis că, luni seară, s-au înregistrat două noi cutremure în Zona seismică Vrancea.

Cel mai mare s-a produs în judeţul Vrancea, la ora 19:42, la adâncimea de 136 de kilometri. Cutremurul a avut magnitudinea de 3.3 pe scara Richter. Seismul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: Nehoiu (41km), Covasna (50km), Odobeşti (53km), Buzău (57km), Slănic-Moldova (57km).

Două cutremure în România luni seara
Două cutremure în România luni seara. Sursa foto: antena1.ro

Cel mai puternic a avut 3,3 grade pe scara Richter

Primul cutremur care a avut loc a fost însă cel din județul Buzău. Aceasta a avut loc la ora 19:37 și a avut magnitudinea de 2,4 pe scara Richter. Seismul a fost a avut loc la adâncimea de 116 km.

Seismul din județul Buzău s-a produs în apropierea oraşelor: Nehoiu (30km), Buzău (49km), Covasna (52km), Mizil (54km), Râmnicu Sărat (58km).

Mai multe voci avizate anunță că în România urmează un cutremur mare. Pe baza de date statistice, seismologul Gheorghe Mărmureanu susţine că nu ne putem aştepta la un cutremur mare în România până în anul 2040. O altă sursă vine și spune că acesta va avea loc mult mai devreme, până în anul 2025.

”Până în anul 2025 vom avea un cutremur de minim 7 grade sau mai mare, o spun studiile și analizele nu neapărat numai statistica”, anunță site-ul ”Seismic Center – Predicție și alertă cutremur”.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri