Sport

ULTIMA ORĂ! Elena Udrea, arestată pe stradă în Costa Rica. Update. “A ajuns în închisoarea Buen Pastor!” Video

04.10.2018 | 08:20
Momentul în care Elena Udrea a fost arestată în Costa Rica

Elena Udrea a fost arestată în Costa Rica, acolo unde a plecat după ce a fost condamnată în dosarul “Gala Bute”. Alături de Elena Udrea a fost reţinută şi Alina Bica. Cele două erau date în urmărire internaţională şi au fost ridicate de pe stradă în cursul zilei de miercuri. VEZI VIDEO MAI JOS!


UPDATE, ora 10.20. Cornel Tăbăcaru, omul de afaceri stabilit în Costa Rica, dar şi jurnalista Sorina Matei, au anunţat că Elena Udrea şi Alina Bica au fost deja încarcerate, iar închisoarea în care se află nu este una tocmai ok.

“Copilul nu este cu Elena. Acum sunt în închisoarea de femei fără copil. Au fost foarte agitate când au fost încarcerate. Acum s-au mai liniştit. Nimeni nu ştie unde este fetiţa Elenei”, a spus Cornel Tăbăcaru, conform capital.ro.

“Cică madamele sunt deja la Buen Pastor, închisoarea de femei din San Jose, Costa Rica. Aruncaţi un ochi aici să vedeţi cum e la Buen Pastor. Cred că se roagă la deportare. Serviciul de Informaţii din Costa Rica, care potrivit comunicatului, a fost implicat în captură şi monitorizare, raportează direct preşedintelui din Costa Rica. Cam nasol pentru ele. Adică no way out. Atâta timp cât Interpol cu DIS au pus în aplicare mandatul pe infracţiuni, înseamnă că infracţiunile sunt recunoscute de autorităţile din Costa Rica, aşa cum se arată şi în comunicatul oficial”, a scris jurnalista Sorina Matei pe Facebook.


UPDATE, ora 08.35.  Avocatul Elenei Udrea, Veronel Rădulescu, a oferit ultimele informaţii despre fostul ministru. “În acest moment Elena Udrea este la sediul Interpol pentru a fi dusă la o instanţă din Costa Rica, Nu am vorbit cu Elena Udrea, am vorbit cu Adrian (n.r. Adrian Alexandrov, iubitul fostului ministru). Mi-a spus ce s-a întâmplat, că era lângă o cafenea din zona în care locuieşte şi s-a prezentat cineva de la Interpol, care a invitat-o la sediu pentru procedura de extrădare la solicitarea statului român”, a declarat avocatul Veronel Rădulescu, conform Digi 24.


Elena Udrea şi Alina Bica au primit condamnări definitive în România pentru fapte de corupţie. Anunţul reţinerii celor două a fost făcută public de Autoritatea de Investigaţii Judiciare din Costa Rica. Eela Udrea a fost arestată la ora locală 10.00 (9 ore mai târziu în România), iar Bica la 14.00.

Elena Udrea, filmată în timp ce a fost arestată de pe stradă în Costa Rica

Elena Udrea apare în filmuleţul publicat de Autoritatea de Investigaţii Judiciare din Costa Rica înconujurată de ofiţerii Interpol, iar în imagini mai apar două persoan care împing un cărucior roz. Filmarea a fost făcută pe Calle 68 din San Jose, acolo unde fostul ministru îşi bea cafeaua în fiecare dimineaţă.

Ce zicea avocatul Elenei Udrea despre arestarea ei

Deşi Elena Udrea şi Alina Bica au fost arestate de pe stradă în Costa Rica, acest lucru nu înseamnă neapărat că cele două vor fi extrădate. Între România şi Costa Rica nu există în acest moment tratat de extrădare. Totuşi, statul din America Centrală este semnatar al unui acord prin care acceptă să extrădeze cetăţenii străini care au făcut acte de corupţie.

“Având în vedere că Elena are copil de doar câteva zile, nu cred că va fi arestată preventiv şi adusă în România”, a spus Veronel Rădulescu, avocatul Elenei Udrea, conform TV Digi 24. Pe 20 septembrie, fostul ministru a anunţat că a născut o fetiţă,iar avocatul eia anunţat că nu există nicio şansă ca aceasta să fie extrădată, întrucât copilul va primi cetăţenie costaricană şi nu se va permite separarea lui de mamă.

Elena Udrea a fost condamnată definitiv în vara anului 2018 la 6 ani de închisoare cu executare pentru luare de mită şi abuz în serviciu în dosarul “Gala Bute”. De partea cealaltă, Alina Bica, fosta şefă a DIICOT, a primit pe 26 iunie patru ani de închisoare cu executare în dosarul în care este acuzată că a favorizat făptuitorul.

Tags: