News

ULTIMA ORĂ! Explozie la o fabrică de armament din Băbeni! O persoană a murit în urma deflagrației

16.05.2019 | 15:11
ULTIMA ORA Explozie la o fabrica de armament din Babeni O persoana a murit in urma deflagratiei

O explozie a avut loc la o fabrică de armament din Băbeni, mai exact la Uzina Mecanică din localitate. Deflagrația a provocat rănirea mai multor persoane care se aflau în încăpere. Un angajat în vârstă de 22 de ani a fost resuscitat minute bune, dar, din păcate, medicii nu au mai putut face nimic pentru el. Mama tânărului a suferit și ea un atac de panică și a fost transportată la spital. De remarcat că cei care au sunat la 112, au anunțat inițial decesul acestuia, însă doctorii care au venit au reușit să-l stabilizeze până la un moment dat.

Explozie la o fabrică de armament din Băbeni!

Purtătorul de cuvânt al ISU Vâlcea a precizat că a fost solicitat la Băbeni şi un elicopter SMURD, care urma să-l preia pe muncitorul surprins de deflagraţie, dar, în ciuda tuturor eforturilor depuse, paramedicii nu au reuşit să-l resusciteze. De remarcat că acesta a fost găsit de echipajele medicale care au ajuns la faţa locului în stop cardio-respirator. Aproape o oră au încercat doctorii să-l aducă la viață pe tânăr.

Inspectorii IGSU care au ajuns și ei de urgență la locul exploziei au precizat că totul s-a întâmplat după ce un proiectil a bubuit. Din primele cercetări a reieșit că persoana care a încetat din viață lucra în apropierea unui element de submuniţie care a explodat. Aproape imediat, la Băbeni a ajuns și o ambulanță de la SMURD care a acordat primul ajutor răniților. Pe lângă salvare, la Uzina Mecanică s-a deplasat și o maşină de stingere, însă intervenţia acesteia nu a fost necesară.

Explozie la o fabrică de armament din Băbeni! Fabrica de armamanet de la Băbeni
Proiectile realizate la Uzina din Băbeni. Sursă foto – captură site oficial

Uzina din Băbeni inclusă în Sistemul Naţional de Apărare

Uzina Mecanica Băbeni, din judeţul Vâlcea a fost înființată în anul 1981, aceasta fiind o societate inclusă în Sistemul Naţional de Apărare. Fabrica de armament are două capacităţi de fabricaţie: capacitate militară de încărcare produse de artilerie şi delaborare muniţie; capacitate de execuţie ambalaje de lemn pentru industria militară. Printre altele, Uzina Mecanică se ocupă și de demilitarizarea muniţiei explozive.

Uzina Mecanica Băbeni se întinde pe o suprafata de peste 60 de hectare, pe care sunt desfășurate amenajări specifice producției militare, depozite speciale de muniție, hale de producție, facilități și poligoane de distrugere a muniției și a elementelor de muniții și este o societate cu capital integral privat.