News

ULTIMA ORĂ! Incendiu uriaș aproape de o staţiune grecească preferată de români! Arde lângă Nea Makri

05.09.2019 | 15:10
Peste o sută de pompieri s-au luptat cu flăcările lângă Nea Makri. sursa foto - facebook

Un incendiu uriaș a izbucnit aproape de o staţiune grecească preferată de români! Focul s-a extins serios lângă stațiunea balneară Nea Makri, în regiunea Attica. De remarcat că zona a fost deja afectată de şapte incendii în ultimele zece zile. Vă reamintim că Nea Makri este poziționată aproape de Mati, acolo unde a avut loc un grav incendiu de vegetaţie care s-a soldat cu nu mai puțin de 100 de morţi anul trecut.

Incendiu uriaș aproape de o staţiune grecească preferată de români!

În urma incendiului a existat o mobilizare importantă a pompierilor pentru a proteja locuinţele din zonă. Echipajele de intervenție au încercat ca flăcările să nu-şi schimbe direcţia către zonele forestiere. „Există o mobilizare enormă a tuturor forţelor. Cred că situaţia nu se va înrăutăţi”, a declarat ministrul de Interne, Takis Theodorikako care s-a deplasat de urgență la fata locului

Incendiul este acum sub control, insa situatia ramane periculoasa, a afirmat secretarul general al Protectiei Civile, Nikos Chardalias. Circa 138 pompieri, cu ajutorul a 44 de vehicule, 5 elicoptere si 4 bombardiere cu apa, au fost mobilizati pentru a stinge acest incendiu, care s-a propagat initial in apropierea locuintelor, fara a le atinge. Autoritatile suspecteaza o mana criminala, in conditiile in care un al doilea incendiu a izbucnit cateva minute mai tarziu la Agia Marina, la mica distanta de primul.

Incendiu uriaș aproape de o staţiune grecească preferată de români! Incendiu
Pompierii s-au mobilizat în număr mare pentru stingerea focului. Sursa foto – facebook

Arde lângă Nea Makri

“Se pare ca cineva a pus focul. Exista indicii ca ar fi vorba despre un incendiu provocat”, a declarat guvernatorul Attica, Giorgos Patoulis. Grecia a fost afectata in ultimele luni de o serie de incendii, sub efectul combinat al temperaturilor caniculare, al vanturilor puternice si secetei. De altfel, la jumătatea lunii august, pompierii s-au luptat cu zeci de incendii de vegetatie, inclusiv cu unul de mari proportii izbucnit langa Atena, pe fondul temperaturilor ridicate, al secetei si al vanturilor puternice.

De mari proportii au fost in special incendiul izbucnit pe Insula Elafonissos si cele doua din jurul localitatii Marathon, de langa de Atena. Mai multi oameni au fost evacuati, ca masura de precautie, dintr-o zona de camping, dintr-un hotel si dintr-un sat de vacanta din zonele afectate.