ULTIMA ORĂ! Începe ridicarea mașinilor parcate neregulamentar în București. Data oficială

Alexandru Năstase   
în HotNews
20/08/2019, 12:00
ULTIMA ORĂ! Începe ridicarea mașinilor parcate neregulamentar în București. Data oficială GALERIE FOTO
Primăria va ridica din nou mașinile parcate neregulamentar. Sursa foto - facebook

Începe ridicarea mașinilor parcate neregulamentar în București. De săptămâna viitoare, mai exact luni, 26 august, Primăria Capitalei spune start joc vânătorii de mașini pe străzile orașului.  „Începem ridicarea mașinilor în mai puțin de o săptămână, pe data de 26 august, de luni. Avem tot ce ne trebuie, platforme, tot. Vor fi două locații unde se vor depozita autoturismele ridicate, una pe Metalurgiei, și cealaltă pe bulevardul Timișoarei”, au declarat reprezentanți ai Poliției Locale București.

Începe ridicarea mașinilor parcate neregulamentar în București

„Începând cu data intrării în vigoare a prezentei, vehiculele staţionate neregulamentar pe drumurile publice care fac parte din reţeaua principală de străzi a municipiului Bucureşti vor putea fi ridicate, transportate, depozitate şi eliberate, în conformitate cu prevederile regulamentului aprobat prin prezenta hotărâre”, se arată în proiectul de hotărâre.

De remarcat că că aplicarea sancţiunilor principale din prezentul regulament și constatarea contravenţiilor, precum şi dispunerea măsurii tehnico-administrative de ridicare se fac de către poliţiştii rutieri din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti sau Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Bucureşti ori poliţişti locali din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie Locală şi Control a municipiului Bucureşti.

Începe ridicarea mașinilor parcate neregulamentar în București. Mașini
FANATIK îți spune cât te costă să îți recuperezi automobilul. sursa foto – facebook

Cât costă să îți recuperezi automobilul

Agenţii constatatori, de regulă, înregistrează foto sau video, cu ajutorul unor mijloace tehnice certificate sau mijloace tehnice verificate metrologic zona staţionării vehiculului, consemnând aceasta în procesul verbal de constatare a contravenţiei şi dispun în scris aplicarea măsurii tehnico-administrative printr-o dispoziţie de ridicare. Transportul vehiculului se va face pe platforme auto care să asigure ridicarea completă a lui, în condiţii care exclud deplasarea pe propriile roţi a acestuia.

Cine o pățește trebuie să știe că eliberarea vehiculului se va face numai proprietarului/deţinătorului/utilizatorului legal al acestuia şi doar după achitarea tarifelor de ridicare, transport şi depozitare, în baza certificatului de înamtriculare în original sau al oricăui act din care să rezulte dreptul de proprietate sau folosinţă asupra vehiculului şi a unui act de identitate al solicitantului. Tarifele de ridicare sunt de 200 de lei, pentru vehicule cu masa totală maximă autorizată de până la 5 tone, inclusiv, 270 de lei, pentru vehicule cu masa totală maximă autorizată de peste 5 tone, în timp ce tarifele de transport sunt de 150 de lei, pentru vehicule cu masa totală maximă autorizată de până la 5 tone, inclusiv și 200 de lei, pentru vehicule cu masa totală maximă autorizată de peste 5 tone

 

 

 

Închide ×