Fotbal international

Ladislau Bölöni a plecat de la Antwerp! Prima reacție a tehnicianului român. Ce spun oficialii belgieni

14.05.2020 | 17:35
ADVERTISEMENT

UPDATE 14 mai, ora 17:35 / După ce Ladislau Bölöni a vorbit despre despărțirea de Antwerp, a venit și rândul clubului belgian să confirme oficial „divorțul”.

„S-a decis că nu va fi prelungit contractul antrenorului nostru Ladislau Bölöni. El a preluat cârma echipei în sezonul 2017-2018 pentru a ajuta la întărirea ambiţiilor clubului. În primul său sezon, a terminat pe locul 8. În sezonul următor, el şi clubul au ajuns în play-off pentru prima dată şi au urmat meciurile europene de calificare împotriva lui Plzen şi AZ. În plus, Bölöni a condus echipa în acest sezon până pe locul 4 în campionat, atingând şi finala Cupei, care încă nu s-a jucat. Dorim să-i urăm succes în viitor lui Ladislau şi îi mulţumim pentru ultimele trei sezoane!” este comunicatul postat de oficialii lui Antwerp pe site-ul clubului.

ADVERTISEMENT

Ladislau Bölöni, unul dintre cei mai în vogă antrenori români ai momentului, s-a despărțit de echipa belgiană Antwerp, pe care o antrena din 2017.

„Am reziliat contractul cu echipa, însă nu vreau să comentez motivele pentru care s-a ajuns la această situaţie” a fost singura declarație a antrenorului român, oferită Telekom Sport.

ADVERTISEMENT

Bölöni a plecat de la Antwerp. Dusese nou-promovata în cupele europene

Ladislau Bölöni a preluat-o pe Antwerp în 2017, în anul în care formația belgiană a promovat în prima ligă după o pauză de 13 ani. În primele două sezoane petrecute acolo, a reușit să evite fără probleme retrogradarea, anul trecut obținând, pe lângă calificarea în play-off, chiar performanța de a a accede în cupele europene.

În acest sezon, înainte de înghețarea campionatului, Antwerp era pe locul 4 în clasament cu o etapă înainte de terminarea sezonului regular și avea asigurată din nou prezența în play-off. De asemenea, tehnicianul român reușise să-și califice echipa și în finala Cupei Belgiei, unde urma să întâlnească pe Club Brugge.

ADVERTISEMENT

Gruparea belgiană nu a confirmat încă despărțirea de Bölöni, dar știrea este dată ca sigură de presa belgiană. „Am aflat asta dintr-o sursă sigură din cadrul clubului” scrie publicația Gazet van Antwerpen, care a oferit prima informația.

Despărțirea a fost grăbită și de faptul că șefii fotbalului belgian au hotărât să nu mai reia acest sezon din cauza pandemiei de coronavirus, echipa românului pierzând astfel șansa de a lupta pentru o nouă calificare în cupele europene sau pentru câștigarea Cupei.

ADVERTISEMENT

Motivele despărțirii: „Simt că nu mai pot progresa”

Contractul lui Bölöni cu Antwerp expira în această vară, tehnicianul romând anunțând deja că nu mai dorește prelungirea lui. Motivul era acela că echipa își atinsese deja limitele și nu putea spera la performanțe mai mari.

„Nu pot spune că nu mă simt bine la Antwerp, dar am atins un nivel înalt, iar următorul pas ar fi să câștigăm campionatul. Un astfel de obiectiv presupune o altă filosofie, iar eu simt că nu mai putem progresa. Îmi doresc să rămân activ în fotbal. Sunt încă suficient de naiv încât să cred că mai sunt capabil să transmit energia și cunoștințele mele” declara el în urmă cu o lună.

Bölöni pentru Marca: „Decizia a fost ușor de luat”

Cu puțin timp în urmă, Bölöni acordase un interviu cotidianului spaniol Marca, în care povestea aventura sa din campionatul Belgiei și modul cum a preluat-o pe Antwerp.

„Veneam după un an şi jumătate foarte dificil. Am fost nevoit să nu mai antrenez fiindcă aveam pe cineva bolnav în familie şi era important să stau acasă. Când medicii au spus că totul este bine, am fost sunat de Antwerp şi decizia a fost uşor de luat. Cunoşteam deja Belgia, fiindcă am jucat la Racing Jet Wavre şi am antrenat pe Standard” spunea tehnicianul român.

„În fotbal, trebuie să evoluezi mereu. În primul sezon am reuşit să nu avem emoţii cu evitarea retrogradării, în sezonul trecut am ajuns în premieră în play-off şi ne-am calificat după 25 de ani în Europa League. A fost un rezultat bun. În acest sezon eram deja asiguraţi de play-off şi am atins finala Cupei Belgiei după 28 de ani” a continuat Loți pentru Marca.

ADVERTISEMENT