News

ULTIMA ORĂ! Ludovic Orban spune că mai are nevoie de 30 de voturi pentru a da jos Guvernul! „Ducem negocieri, nu cu PSD, ci cu parlamentari din PSD și din ALDE”

05.06.2019 | 21:35
ULTIMA ORA Ludovic Orban spune ca mai are nevoie de 30 de voturi pentru a da jos Guvernul Ducem negocieri nu cu PSD ci cu parlamentari din PSD si din ALDE

Președintele Partidului Național Liberal, Ludovic Orban a anunțat că mai are nevoie de 30 de voturi pentru a da jos Guvernul! Șeful liberailor spune că Executivul Vioricăi Dăncilă are zilele numărate în acest moment. Liderul PNL a subliniat că partidele din Opoziție negociază de zor cu mai mulți parlamentari aflați în acest moment la putere și că ar mai avea nevoie de aproximativ 30 de voturi pentru a demite Guvernul.

Ludovic Orban spune că mai are nevoie de 30 de voturi pentru a da jos Guvernul!

Mai mult de atât, Ludovic Orban a preciyat că şeful statului, Klaus Iohannis se va implica activ şi decisiv în formarea viitorului Guvern al României. ”Moțiunea de cenzură nu este despre un nou guvern, ci despre căderea unui guvern. Cine este nemulțumit de acest guvern votează moțiunea. Nu am discutat despre susținerea unui guvern, cu USR, ci despre susținerea moțiunii. Și noi ducem negocieri, nu cu PSD, ci cu parlamentari din PSD și din ALDE, altfel nu sunt șanse să treacă moțiunea.

Pe analizele pe care le avem, e clar că alături de PNL vor fi USR, PMP, Pro România. Așteptăm răspunsuri de la UDMR, vom purta discuții cu grupul minorităților naționale. Mai avem nevoie de 30 de voturi. Va fi destul de simplu să găsim o majoritate pentru a face un guvern, fără PSD. După căderea guvernului se vor face negocieri care vor fi într-o formă instituționalizată, pentru că președintele României va fi implicat, conform Constituției.

Ludovic Orban spune că mai are nevoie de 30 de voturi pentru a da jos Guvernul! Orban
Ludovic Orban votează la alegerile europarlamentare. Sursă foto – facebook

Orban contra majorității

Pentru PNL, lucrurile sunt foarte simple, am spus că vom face toate demersurile pentru căderea guvernului și pentru a forma un guvern. Cred că marți sau miercuri, după ce obținem un număr semnificativ de semnături, vom depune moțiunea de cenzură”, a declarat Ludovic Orban pentru România TV. În acest moment PSD pare să aibă majoritate fără emoții, fapt dovedit și la alegerile pentru șefia Camerei Deputaților.

Candidatul susținut de PNL, dar și de alianța USR/ Plus, Raluca Turcan a pierdut fără drept de apel în duelul cu Marcel Ciolacu, omul propus de PSD pentru înlocuirea lui Liviu Dragnea în calitate de lider al deputaților.