News

ULTIMA ORĂ! Medicii vinovați de moartea copilului de la Sanador au fost concediați

26.03.2019 | 18:51
Medicii vinovați de moartea copilului de la Sanador au fost concediați

Reprezentanții Sanador au anunțat, marți, că au reziliat contractele celor 6 medici sancționați de Colegiul Medicilor după moartea copilului operat de hernie inghinală. Decesul putea fi evitat dacă medicii care îl supravegheau pe copil erau mai atenți, a concluzionat Colegiul.

Medicii vinovați de moartea copilul de la Sanador au fost concediați. Comunicat oficial

Într-un comunicat remis Mediafax, reprezentanții Sanador mai spun că „activitatea secţiei de Pediatrie, precum şi a celor 18 linii de gardă permanente care deservesc toate secţiile spitalului, se desfăşoară în continuare în parametri normali pentru a putea rezolva cu succes toate cazurile medicale ale pacienţilor, indiferent de vârsta sau de complexitatea situaţiilor medicale”.

„Cercetarea internă realizată de managementul spitalului indică faptul că nevoile medicale intra şi post-operatorii ale pacientului nostru au fost adresate în acord cu practicile curente din chirurgia pediatrică internaţională şi au ţinut cont de toate afecţiunile pacientului anterioare internării în spital, aşa cum rezultă din Foaia de Observaţie, singurul document care înregistrează în mod obiectiv evoluţia pacientului”, se spune în comunicat.

Mamei copilului mort a reacționat după decizia Colegiului Medicilor
Mamei copilului mort a reacționat după decizia Colegiului Medicilor

Sanador, gata să colaboreze cu anchetatorii

Sanador își exprimă disponibilitatea de a colabora cu instituțiile statului în cercetarea cazului, anunțând că ca pune la dispoziția anchetatorilor toate documentele solicitate.

„Indiferent de contextul medical al unui pacient, de bolile asociate, de starea generală de sănătate anterioară, de complicaţiile intra sau post-intervenţie ce pot apărea, chiar şi în cazul celor mai simple manevre medicale, dramatismul unui astfel de eveniment cum este decesul unui pacient nu poate fi alinat nici de gândul salvării a mii de alţi copii, nici de conştiinţa de a fi făcut tot ce este uman şi medical posibil pentru a salva această viaţă”, se arată în comunicatul celor de la Sanador.

Andreea Duță, mama copilului mort de la Sanador, a reacționat după ce Colegiul Medicilor din România: „E o mizerie decizia Colegiului Medicilor. Am spus în nenumărate rânduri că nu am încredere în această instiuţie”.