Ultima oră! Negocieri eşuate! “Moldovan NU preia clubul!”

UPDATE 13:01 26.03.2014/ Viorel Moldovan va fi prezent pe banca Rapidului în partida pe care giuleştenii o vor disputa cu începere de la ora 15:00 în compania Unirii Slobozia, pe stadionul...
26.03.2014 | 13:01
Ultima ora Negocieri esuate Moldovan NU preia clubul
ADVERTISEMENT

UPDATE 13:01 26.03.2014/ Viorel Moldovan va fi prezent pe banca Rapidului în partida pe care giuleştenii o vor disputa cu începere de la ora 15:00 în compania Unirii Slobozia, pe stadionul “Valentin Stănescu”. Conform surselor din cadrul lotului, negocierile dintre Adrian Zamfir şi Viorel Moldovan vor fi fără nici o finalizare, actele fiind prea complicate şi avînd multe lipsuri. “Situaţia cea mai probabilă e ca cei doi să anunţe semnarea unui precontract, dar Moldovan nu o să preia clubul! Tehnicianul Rapidului a avut numai intenţii bune, însă s-a pripit cînd a anunţat că o să fie noul patron, nici nu văzuse actele! Actele sînt încurcate şi acum nu ştie cum să le spună suporterilor că nu poate să cumpere ceva ce nu reprezintă nici o garanţie. Fie şi numai prin prisma acelor anexe care lipsesc şi care pot fi ataşate în orice moment după semnarea contractului. Pe scurt, Rapid rămîne cu Adrian Zamfir în calitate de acţionar”, au dezvăluit apropiaţi ai clubului giuleştean.

Rapid are de astăzi un nou patron. Este vorba de Viorel Moldovan. Anunţul a fost făcut aseară de Nicolae Manea. 

ADVERTISEMENT

UPDATE 20:55 / “Acum vin de la întîlnire, se pare că părţile s-au înţeles şi se va semna un precontract. Mai durează puţin şi auditul cerut de Viorel Moldovan. Nu trebuie plătiţi bani către domnul Zamfir. Rapidul este acum al lui Moldovan, dar nu s-a parafat nimic. Mîine dimineaţă se semnează precontractul în mod normal. Iar pe 28 martie, mai mult ca sigur, planul va fi aprobat, iar luni mergem cu actele pentru licenţiere”, a declarat Nae Manea la DigiSport.

UPDATE 13:03 / Viorel Moldovan a declarat că negocierile de preluare a Rapidului se vor prelungi, dar rămîne încrezător că actele se vor semna într-un timp scurt.

ADVERTISEMENT

“Nu-i uşor să preiei un club precum Rapid, aflat într-o situaţie delicată, căutăm soluţii, avocaţii studiază actele. Vom vedea unde se ajunge, credeam că va fi un pic mai uşor, dar nu e. Timpul e chiar foarte scurt, vom vedea, trebuie să găsim soluţii, cred că aceste negocieri se vor prelungi. Sînt avocaţii care se ocupă, dacă se va face tranzacţia voi explica cum s-au semnat actele. Sper să treacă planul, sper să reuşim. S-a muncit foarte mult. Mă interesează ca acest club să intre pe un făgaş normal, să trecem toate aceste examene dificile, să obţinem actele necesare pentru a reveni acolo unde ne este locul. Toată lumea mă susţine, alţii spun că sînt nebun, oi avea şi eu probleme.

Ce să fac dacă îmi curge vinişiu în sînge, mă zbat să fac totul pentru ca băieţii să intre pe o linie dreaptă, merită acest lucru, ţinînd cont de situaţia în care sîntem au realizat lucruri măreţe pentru club. Am avut o întîlnire cu suporterii, sînt în contact cu ei, lucrurile nu sînt uşoare, sînt un pic complicate, dar sper să le rezolvăm. Va fi o reorganizare totală şi vor fi oameni capabili în organigrama clubului. Nu vreau să văd băieţii suferind, vreau să îi văd fericiţi, suporterii la fel. Am o anumită potenţă financiară, dar e greu să mă implic cu tot ce am, Rapid e un club cu pretenţii. Primul hop va fi pe 28, avem speranţe că totul va fi bine”, a declarat Moldovan într-o conferinţă de presă.

ADVERTISEMENT

–––––––––––––––––––––––––––––––-

Actele privind preluarea Rapidului de către Viorel Moldovan ar fi trebuit semnate luni. Acest lucru nu s-a mai întîmplat şi sînt şanse mici ca tranzacţia să se realizeze zilele următoare. FANATIK.RO vă prezintă motivele pentru care gruparea din Giuleşti este foarte aproape să continue sub patronatul lui Adrian Zamfir.

Lipsa de transparenţă

În primul rînd, Zamfir nu i-a arătat nici pînă în clipa de faţă actele lui Viorel Moldovan şi avocaţilor săi. Nu există deloc transparenţă, sînt datorii mari la stat, acumulate în perioada de după Copos. De asemenea, conform deciziilor date de TAS, Rapid trebuie să plătească foştilor jucători aproximativ două milioane de euro. Motiv pentru care, din aprilie, clubul din Grant va fi depunctat de FIFA! Deci, adio promovare!

ADVERTISEMENT

A cerut audit extern

Lipsa de transparenţă a actualilor patroni l-a făcut pe Viorel Moldovan să realizeze că situaţia Rapidului este mult mai gravă decît pare la prima vedere. Motiv pentru care tehnicianul giuleştenilor doreşte efectuarea unui audit extern pentru a afla situaţia reală a clubului. Problema este că o astfel de procedură ar putea dura mai multe zile, adică peste trei, atîtea cîte mai sînt pînă pe 28 martie, atunci cînd Tribunalul Bucureşti decide dacă aprobă sau nu planul de reorganizare al Rapidului. “Moldovan putea să ceară şi audit intern, însă în această situaţie ar fi fost făcut tocmai de oamenii lui Adrian Zamfir şi exista riscul să nu fie o analiză corectă a datelor”, au punctat apropiaţi ai conducerii Rapidului.

Enigma anexelor!

Unul dintre impedimentele majore semnării contractelor este reprezentat de anexele contractului de vînzare-cumpărare. Conform surselor juridice din cadrul clubului, există paragrafe care fac trimitere de la o anexă la alta, însă fără cea mai importantă anexă, ultima! În condiţiile acestea, noii patroni s-ar putea trezi, în calitate de acţionari, cu anexe favorabile foştilor patroni! “Zamfir a semnat în orb contractul de la Copos, dar şi pentru că era doar mandatat pe o anumită perioadă să aibă în custodie clubul. Acum, cu problemele pe care George Copos le are, Zamfir încearcă să procedeze la fel cu cei care doresc să preia clubul. Numai că investitorii au văzut problemele cu anexele, iar acest aspect o să ducă la sistarea negocierilor”, au dezvăluit apropiaţi ai conducerii giuleştene.

Clauză anti-datorii

De precizat că Nicolae Sarcină nu a mai achiziţionat clubul tot din cauza lipsei de transparenţă. Omul de afaceri din Gorj a încercat să pună o clauză în contract prin care orice datorie care ar fi sosit după ce el ar fi achiziţionat clubul să fie achitată de Zamfir şi Cristescu. Lucru cu care ultimii nu au fost de acord, astfel că tranzacţia nu s-a mai realizat. Acelaşi lucru vor încerca şi avocaţii lui Viorel Moldovan să-l facă la negocieri. Vor solicita un act prin care actualii patroni să suporte toate creanţele care vor veni din perioada în care au gestionat clubul şi pînă l-au vîndut. Lucru cu care, mai mult ca sigur, Cristescu şi Zamfir nu vor fi de acord.

Jucătorii vor să plece

Probleme mai sînt şi la jucători care sînt decişi să-şi depună memorii pentru a deveni liberi de contract chiar dacă planul de reorganizare va fi sau nu aprobat. Fotbaliştii s-au săturat de promisiuni şi sînt decişi să-şi găsească alte formaţii. “Aici nu avem asigurare, nu avem medicamente, iar dacă ne accidentăm, plătim totul din buzunarul nostru. În plus, venim cu mîncarea în pungă la antrenamente şi deplasări, ceea ce este strigător la cer”, a povestit un fotbalist al giuleştenilor pentru FANATIK.RO.

…………………………………………….

UPDATE 00:03  Viorel Moldovan ar fi trebuit să devină luni noul patron al Rapidului! La căpătul negocierilor, situaţia a rămas neclară! Tehnicianul vrea să preia formaţia giuleşteană, dar nu înainte de a fectua un audit la club. Moldovan a luat această decizie, temîndu-se că situaţia este, în realitate, mult mai gravă decît pare la prima vedere. Problema este că o astfel de procedură ar putea dura mai multe zile, adică peste trei, atîtea cîte mai sînt pînă pe 28 martie, atunci cînd Tribunalul Bucureşti decide dacă aprobă sau nu planul de reorganizare al Rapidului. Viorel Moldovan vrea, totuşi, să devină proprietar în acte înaintea acestei sentinţe, pentru a vira imediat în contul clubului cît mai rapid bani.  Cu un nou investitor, Tribunalul Bucureşti va decide imediat salvarea Rapidului.

Conducerea e sigură că planul se aprobă

Dacă auditul nu se termină pînă atunci, Moldovan nu va putea deveni patron în acte pe 28 martie, astfel încît riscul falimentului creşte. Actualii proprietari au altă variantă. Ei cred că respingerea memoriile depuse de mai mulţi jucători printre care Albuţ, Codrea sau Coman, indică faptul că verdictul va fi favorabil Rapidului, care va evita colapsul. 

………………………………………………………..

UPDATE 17:00 / Sursele FANATIK.RO au aflat că şansele ca actele să se semneze azi sînt infime, avînd în vedere că Viorel Moldovan a solicitat un audit, acţiune care ar dura mai multe zile.

UPDATE 16:05 / FANATIK.RO a primit prima reacţie a lui Pancu legată de posibilitatea ca Viorel Moldovan să devină patron al Rapidului.

Căpitanul Rapidului, Daniel Pancu, aşteaptă cu sufletul la gură ca negocierile dintre Viorel Moldovan şi Adrian Zamfir privind preluarea clubului să se încheie cu succes. “Ar fi o minune ca situaţia Rapidului să se rezolve pentru că ne-am săturat şi noi de incertitudinea asta, erau momente cînd nu mai vedeam luminiţa de la capătul tunelului. Vio ne-a spus în vestiar că a făcut o ofertă concretă actualilor acţionari ai clubului, că aşteaptă un răspuns pînă luni, marţi, că are oameni dispuşi să investească în Giuleşti. Această veste ne-a entuziasmat pe toţi şi acest lucru s-a văzut şi la Constanţa. Ar fi o experienţă nouă pentru Vio, încă nu ştim dacă va rămîne, în continuare, antrenor. Ne-a spus că mai multe vom vorbi după ce se vor finaliza negocierile”, a spus Daniel Pancu pentru FANATIK.RO.

“Retragerea poate veni oricînd”

Idolul tribunelor din Giuleşti nu se gîndeşte, încă, să agaţe ghetele în cui, însă a dezvăluit că va face acest lucru cînd va simţi că nu mai este capabil să evolueze la nivel înalt. “Eu mi-am făcut datoria pentru Rapid, nu mă gîndesc la retragere, dar poate veni oricînd, de la săptămînă la săptămînă. Cînd voi simţi că nu mai pot face faţă, cînd nu mai sînt capabil pentru performanţă, voi spune stop”, a spus “Pancone”.

Antrenor sau o funcţie în club?

Pancu a vorbit şi despre viitorul său, după ce va renunţa la cariera de fotbalist profesionist. Deocamdată, atacantul oscilează între o funcţie de conducere şi începerea carierei de antrenor. “Nu m-am apucat, încă, de şcoala de antrenori. După ce mă voi retrage, s-o găsi un loc şi pentru mine în cadrul clubului. Eu, pînă acum, m-am concentrat asupra carierei de jucător. Cine ştie, poate o să încerc o funcţie la birou, mă voi descurca bine, şi îmi va plăcea. Aşa a început şi Răzvan Lucescu, a fost vicepreşedintele Rapidului după ce s-a retras”, a spus idolul tribunei giuleştene.

Se gîndeşte deja la play-off

Căpitanul “alb-vişinilor” a vorbit despre situaţia sa medicală, dar şi despre şansele Rapidului la promovare. “Am o problemă medicală şi, din păcate, este posibil să nu joc cu Slobozia. Dar, va asigur că vom cîştiga. Cu suporterii în spate, vom învinge. Dacă ar juca ei, Rapid ar bate toate echipele cu 5-0. Apoi, vine o pauză de cîteva zile, îmi voi reveni şi vom ataca meciurile din play-off. Acestea sînt cele mai importante, alături de salvarea clubului”, a încheiat Pancu.

UPDATE 15:55 / Conform informaţiilor FANATIK.RO avocaţii lui Viorel Moldovan analizează încă actele, avînd în vedere că Viorel Moldovan a cerut toate documentele pentru a vedea exact care este situaţia de la club.

UPDATE 15:45 / Planul lui Viorel Moldovan legat de Rapid pare a fi unul cît se poate de serios, după cum li s-a confesat el celor alături de care va investi în Giuleşti. „Potenţialul acestui brand e unul imens. Poate fi o afacere pe termen lung şi o dată ce am reuşit să atrag lîngă mine oameni potenţi financiar, cu principii solide de viaţă şi business, nu am de ce să mai ezit. Tot ce pot să spun e că de la clubul ăsta nimeni nu va mai fura un leu, că vom construi ceva solid şi pe termen lung şi că vom reveni acolo unde am fost şi chiar şi mai departe. Dacă se face, Rapidul va fi mai puternic ca oricînd!”, a fost afirmaţia făcută de Moldovan în faţa colaboratorilor apropiaţi, conform digisport.ro.

Viorel Moldovan vrea să devină noul patron al Rapidului, susţinut fiind de alţi puternici oameni de afaceri, dar şi de o firmă multinaţională din străinătate.

Actualul antrenor din Giuleşti negociază acum cu Adrian Zamfir, proprietarul clubului începînd din vara lui 2013, preluarea pachetului de acţiuni pe care acesta din urmă îl deţine. Moldovan doreşte ca, imediat după ce actele vor fi semnate, să achite o parte dintre datoriile pe care clubul le are, urmînd a vira aproximativ 500.000 de euro în conturi.

Rămîneţi pe FANATIK.RO pentru detalii.

ADVERTISEMENT