ULTIMA ORĂ! Nuclearelectrica, anunț despre nivelul de radiații din România după explozia din Rusia

Alexandru Năstase   
în HotNews
14/08/2019, 13:24
ULTIMA ORĂ! Nuclearelectrica, anunț despre nivelul de radiații din România după explozia din Rusia
Nuclearelectrica spune că nu există probleme pe teritoriul României. Sursa foto - facebook

Nuclearelectrica a făcut un anunț de ultimă oră despre nivelul de radiații din România după explozia din Rusia. Astfel, conform directorului general al companiei, nivelul prezent pe teritoriul țării noastre nu a crescut deloc. Cosmin Ghiță, omul care conduce Nucleaerlectrica spune că nu a primit vreo informare în legătură cu incidentul din Rusia și că, deocamdată, toate lucrurile sunt sub control.

Nuclearelectrica, anunț despre nivelul de radiații din România după explozia din Rusia

“Nu am primit niciun fel de informare decât cea de publică. Este un incident militar. Aşa cum a arătat şi CNCAN (Comisia Naţională pentru Controlul Activităţii Nucleare – n.r.) nu există o creştere a nivelului de radiaţii. Nici noi, la Cernavodă, unde monitorizăm aceste emisii, nu am sesizat o creştere a nivelului de radiaţii”, a arătat Ghiţă.

Vă readucem aminte că săptămâna trecută, primăria oraşului Severodvinsk din Rusia a informat cu privire la o creştere pentru scurt timp a radioactivităţii după explozia produsă la o bază de lansare a rachetelor în regiunea Arhanghelsk (nord-vestul Rusiei), în timpul testării unui motor de rachetă pe bază de combustibil lichid, deflagraţia fiind urmată de un incendiu. Astfel, conform celor din primărie totul s-a întâmplat aproape de ora prânzului.

Nuclearelectrica, anunț despre nivelul de radiații din România după explozia din Rusia. Explozie
Rusia are din nou probleme nucleare. Sursa foto – facebook

Cum s-a produs incidentul din Rusia

Mai exact, în jurul orei locale 11:40, senzorii sistemului automatizat de monitorizare a radiaţiilor şi condiţiilor meteorologice din Severodvinsk au înregistrat o creştere pe termen scurt a nivelului de radiaţii. „Senzorii din Severodvinsk au înregistrat o creştere pentru scurt timp a radioactivităţii. Nivelul de radioactivitate a revenit în prezent la normal”, a indicat primăria într-un comunicat.

Anterior, Ministerul Apărării rus a dat asigurări că „nu există niciun fel de contaminare radioactivă şi că nivelul este normal”. Mai mult de atât, agenţia atomică rusă Rosatom a informat că a fost vorba despre un test eşuat cu rachetă cu propulsie nucleară şi că cinci angajaţi ai săi au decedat în acest incident.

 

 

Închide ×