News

ULTIMA ORĂ! Patru militari români au fost răniți în Afganistan! MApN a anunțat care e starea lor

13.04.2019 | 13:55
ULTIMA ORA Patru militari romani au fost raniti in Afganistan MApN a anuntat care e starea lor

Patru militari români au fost răniți în Afganistan, sâmbătă, 13 aprilie, în jurul orei 10, ora României. O coloană de vehicule blindate MRAP, vehicule rezistente la exploziile minelor și protejate împotriva ambuscadelor, operate de militarii Batalionului 300, care erau în misiune în zona de responsabilitate din Kandahar Afganistan, a fost atacată cu un dispozitiv improvizat.

Patru militari români au fost răniți în provincia Kandahar, Afganistan

Incidentul a fost urmat de un atac cu armament ușor de infanterie executat de insurgenți. Infanteriștii români au acționat potrivit procedurilor, au respins atacul și au avut sprijin terestru plus aerian din partea forțelor americane. Cei patru militari au fost evacuați pe cale terestră către spitalul Bazei Aeriene Kandahar, fiind conștienți și în stare stabilă.

Militarii au fost internați, unul cu traumatism cranian închis, doi cu fracturi în zona membrelor inferioare, iar cel de-al patrulea cu fractură toracală.  În prezent, starea lor este stabilă. Reprezentanții MApN sunt informați despre situație și urmăresc în detaliu șirul evenimentelor, în special evoluția de sănătate a militarilor.

ULTIMA ORĂ! Patru militari români au fost răniți în Afganistan! MApN a anunțat care e starea lor
Militarii au fost internați, unul cu traumatism cranian închis, doi cu fracturi în zona membrelor inferioare, iar cel de-al patrulea cu fractură toracală

Despre atacul din 30.04.2018, întâmplat tot în Kandahar

Un astfel de atac a avut loc și în data de 30.04.2018, tot în Kandahar. Atunci, opt militari români au fost răniți, într-un atac cu mașină-capcană. La acea vreme, MApN anunța, într-un comunicat că: „Opt militari din Batalionului 30 Protecţia Forţei Vulturii Carpaţilor din Câmpulung Muscel au fost răniți luni, 30 aprilie, în Afganistan, în jurul orei 9.00, ora României, în timpul unei misiuni în zona de responsabilitate, fiind ținta unui autovehicul capcană (VBIED – Vehicle-Borne Improvised Explosive Device).

Militarilor li s-a acordat primul ajutor la fața locului, după care au fost evacuați la spitalul militar din Kandahar, unde se află în stare stabilă. Numele lor vor fi făcute publice după anunțarea familiilor”.