Sporturi

Ultima oră: Primul faliment al unei echipe româneşti în perioada pandemiei de COVID-19! Exclusiv

21.04.2020 | 21:45
Ultima ora Primul faliment al unei echipe romanesti in perioada pandemiei de COVID19 Exclusiv
ADVERTISEMENT

Pandemia de coronavirus a dat peste cap sportul mondial. După o lună de criză, cluburile au fost foarte afectate financiar şi au luat măsuri astfel încât să poată supravieţui. Însă nu toate reuşesc să reziste şi prima echipă care va intra în faliment este echipa de volei ACS Volei Municipal Zalău. 

Primul faliment al unei echipe româneşti din cauza pandemiei de COVID-19! Exclusiv

Din informaţiile FANATIK, echipa din Zalău se va desființa în criză de coronavirus. Ocupanta locului patru în Divizia A1 nu a mai putut să continue şi va fi nevoită să “pună lacătul”.

ADVERTISEMENT

De altfel, pe data de 18 martie, Federaţia Română de Volei a decis îngheţarea sezonului. Astfel, Alba Blaj (feminin) şi Arcada Galaţi (masculin) au fost declarate campioanele României. Preşedintele Federaţiei, Gheorghe Vişan, a spus atunci pentru FANATIK că îngheţarea sezonului a fost singura soluţie:

“Înghețarea campionatului a fost singura soluție. Toată lumea a fost de acord cu o astfel de variantă”

“A fost singura variantă pentru noi. Am fost nevoiți să înghețăm campionatul. Nu puteam să jucăm volei decât după ce ar urma să expire starea de urgență de pe teritoriul țării, adică pe 14 aprilie.

ADVERTISEMENT

Și să spunem că am putea să jucăm din aprilie, tot nu putem încheia campionatul pentru că suntem obligați să terminăm competiția internă pe 10 mai.

Așa că, înghețarea campionatului a fost singura soluție. Toată lumea a fost de acord cu o astfel de variantă, mai ales în condițiile actuale în care lumea se luptă cu o pandemie de coronavirus”, a spus Vișan în urmă cu o lună.

ADVERTISEMENT

Voleiul din Zalău renaşte la toamnă! Echipa se va înscrie în liga secundă

Însă, există şi o veste bună în ceea ce priveşte echipa de volei din Zalău. Sursele FANATIK susţin că sunt mari şanse ca din toamnă noua echipă din Zalău să se înscrie în liga secundă de volei a României.

Astfel, din toamnă ne aşteptăm să vedem o nouă echipă de volei renăscută la Zalău, însă drumul spre vârf va fi unul greu. Formaţia va porni din a doua divizie şi va fi greu să ajungă din nou între primele clasate din Divizia A1.

ADVERTISEMENT

Din păcate, majoritatea echipelor din România sunt profund afectate de criza COVID-19 în condiţiile în care cea mai mare parte a cluburilor, indiferent de sport, şi-au trimis jucătorii şi angajaţii în şomaj tehnic în această perioadă.

Ultima oră Primul faliment al unei echipe româneşti din cauza pandemiei de COVID-19! Exclusiv
Ultima oră Primul faliment al unei echipe româneşti din cauza pandemiei de COVID-19! FOTO: Gabriel Ghionea si Gabriel Cherbeleata in meciul de volei masculin dintre Steaua Bucuresti si ACS Volei Municipal Zalau, din cadrul Cupei Romaniei, desfasurat in Sala Regimentului de Garda Mihai Viteazul-Steaua din Bucuresti /SPORT PICTURES
  • 4 a fost locul ocupat de ACS Volei Municipal Zalău în Divizia A
  • 6 titluri de campioană a câştigat Volei Municipal Zalău

 

ADVERTISEMENT
Tags: