News

ULTIMA ORĂ! Școli închise joi și vineri în București pentru venirea Papei Francisc

28.05.2019 | 14:11
ULTIMA ORA Scoli inchise joi si vineri in Bucuresti pentru venirea Papei Francisc

Toate școlile din București vor fi închise joi și vineri, cu ocazia vizitei Papei Francisc în România! Decizia a fost trimisă deja către școlile din Capitală, care vor avea de ales dacă vor suspenda cursurile și în ziua de joi. Ziua de vineri însp este zi liberă pentru toți elevii din București!

Școlile vor fi închise joi și vineri pentru vizita Papei Francisc

Școlile care vor decide să suspende cursurile și joi trebuie să trimită o informare până miercuri, 29 mai  către Inspectoratul Școlar, informează ISMB.

“Urmare a vizitei Sanctității Sale, Papa Francisc, din 31 mai 2019, la București, Comandamentul pentru Situații de Urgență din cadrul Primăriei Municipiului București împreună cu Ministerul Educației Naționale și Inspectoratul Școlar București, în urma consultărilor comune din data de 27 mai 2019, au propus suspendarea orelor de curs în toate unitățile de învățământ preuniversitar, de stat și particular, în ziua de 31 mai 2019.

Școli închise joi și vineri vizita Papa Francisc
Școli închise joi și vineri pentru vizita Papei Francisc in Romania

Lista completă a școlilor închise și joi va fi făcută publică miercuri, 29 mai

Pentru organizarea în condiții de siguranță a acțiunii, unitățile de învățământ au posibilitatea de a analiza oportunitatea suspendării orelor de curs și în data de 30 mai 2019, cu aprobarea Consiliilor de Administrație. Aceste unități vor informa în scris Inspectoratul Școlar al Municipiului București, până miercuri, 29 mai 2019.
Lista nominală a școlilor aflate în această situație va fi afișată public pe site-ul Inspectoratului Școlar al Municipiului București, www.ismb.edu.ro, în data de 29 mai 2019”.

Potrivit surselor Edupedu.ro, în jur de 80 de școli de pe traseul Papei în București vor fi închise joi, însă lsta completă urmează să fie anunțată miercuri. Papa Francisc urmează să facă o vizită în România pe data de 31 mai. Suveranul Pontif va rămâne în România timp de trei zile. Este prima vizită a actualului papă în România și ea vine la 20 de ani de la vizita Papei Ioan Paul al II-lea. Practic, este a doua vizită a unui papă din istorie, iar pentru asta s-au pus la cale o serie de evenimente. AICI poți găsi toate detaliile despre vizita și traseul Papei Francisc în România!